Lystfiskerforeningen AROS byder på masser af fiskevand og aktiviteter

20160416 133244 Den 16. april åbner laksefiskeriet i Skjern Å, og Lystfiskerforeningen AROS har flere stræk ved åen.

Efter mange års tæt samarbejde har Aarhus Lystfiskerforening og Brabrand Lystfiskerforening valgt at fusionere. Resultatet af fusionen hedder Lystfiskerforeningen AROS, som nu står klar med masser af aktiviteter og fiskevand til medlemmerne.

Lystfiskerforeningen AROS er opstået gennem et mangeårigt samarbejde mellem Aarhus Lystfiskerforening og Brabrand Lystfiskerforening, hvor de to foreninger har afholdt fælles arrangementer, delt fiskeriet i nærvandene Lyngbygård Å og Århus Å, samt støttet hinanden i vandløbsarbejdet.

– Alt dette har medført fusionen, og formålet var ganske enkelt. Vi ville skabe Lystfiskerforeningen AROS, som er foreningen, der dækker alt inden for det rekreative lystfiskeri og tilbyder mest for medlemmerne, fortæller Troels Holstein Kaa fra foreningen.

Fiskevand og aktiviteter
Efter fusionen kan foreningen tilbyde medlemmerne over 100 km attraktivt fiskevand i åer og søer, udlån af både og hytter samt en masse sociale arrangementer.
Se mere på foreningens hjemmeside, og følg foreningen på Facebook.

– Vi er foreningen med mulighederne. Hos Lystfiskerforeningen AROS har du både mulighed for havørredfiskeri og tørfluefiskeri inden for cykelafstand fra Århus. Du kan prøve kræfter med den danske laks i Varde Å, Skjern Å og Storåen eller køre ud på heden og fiske i Karup Å med dens smukke havørreder. Vi har også adgang til en privat geddesø samt flere både ved Brabrand sø, der giver en unik mulighed for at tage børn og venner med ud på fisketur, fortæller Troels.

Foreningen står også bag fælles ture til åen og kysten, hvor der bliver delt erfaringer og hygget omkring fiskeriet, så nye medlemmer bliver hjulpet godt på vej. Desuden arrangerer foreningen bl.a. fluebinding, foredrag, kasteinstruktion, fisketure og junioraktiviteter.

Artiklen fortsætter efter billedet.

20160416 094005 Foreningen har flere hytter, som medlemmerne kan benytte. Her er det Langagerhytten ved Skjern Å.

AROS satser også på ungdommen
Lystfiskerforeningen AROS starter junior- og ungdomsprogram for børn og unge fra 10-18 år under navnet AROS Ungdom.

– I AROS Ungdom er alle velkomne - også nybegyndere. Har man endnu ikke en fiskestang, stiller foreningen fiskestænger og grej til rådighed. I foreningen lærer man at fiske og behandle dyr og natur med respekt. Vi gør meget ud af at give børn og unge muligheden for at bygge nye venskaber op omkring fiskeri og natur, fortæller Peter Martinussen, der er junioransvarlig i foreningen.

Klar med spændende fisketure
I 2020 er der planlagt 10 spændende fisketure, hvor der skal fiskes efter mange forskellige fiskearter og læres en masse om grej og teknik.

– På alle vores arrangementer og ture deltager erfarne ledere, der vil hjælpe deltagerne godt i gang med fiskeriet. Der vil også være andre unge, der har en stor erfaring inden for fiskeriet, fortæller Peter og supplerer:

– I vinterhalvåret har vi klubaftener om tirsdagen, hvor man kan lære at lave sit eget endegrej, bygge fiskestænger og binde fluer, samt høre spændende foredrag om fiskeri og natur.

Se alle aktiviteterne i AROS Ungdom her.