Nekrolog: Ildsjæl er død

IMG 4159

Tidligere formand i Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening og frivillig ildsjæl i Sportsfiskerforbundet, Kaj Lindvig, er død.

Fredag den 13. december døde min bedste ven og dedikerede lystfisker, Kaj Lindvig, i sit hjem i fødebyen Middelfart. Kaj blev 71 år og efterlader sig hustruen Karen, fire børn, børnebørn og en meget stor skare af venner.

Aftenen før Kaj døde blev han og jeg enige om, at hvis der var noget efter dette liv, så ville vi mødes på et sted ved det smækreste tørfluevandløb, hvor ørrederne stod i kø for at tage insekter på overfladen. Sådan.

Det startede på molen i Middelfart med makreller og hornfisk, og videre i den lokale sportsfiskerforenings juniorafdelings bestyrelse til Juniorlederkurset i Vejle, hvor Kaj blev uddannet forbundsinstruktør, hvilket han var til sin død.

I den mellemliggende periode bestred Kaj utallige tillidsposter i Danmarks Sportsfiskerforbunds regi. Blandt andet var han i en årrække formand for Instruktørsammenslutningen, formand for DSF`s uddannelsesudvalg og med i DSF`s juniorudvalg. Da han blev ansat på Bjerringbro Gymnasium, gik der ikke lang tid før han var valgt til formand for Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening, hvilket han var i over 20 år. Kaj modtog forbundets Guldnål for sin store indsats og engagement i Danmark Sportsfiskerforbund.

Kaj var et helt unikt menneske, som det var et privilegium at lære at kende og være ven med. Uanset i hvilke kredse har kom, så gik der kun ganske kort tid før Kaj var det helt centrale, og det helt naturlige midtpunkt i den pågældende forsamling. Det var ikke et midtpunkt, han søgte eller gjorde sig til af. Ofte tværtimod. Uden egentlig at ville det, var det bare sådan det blev. Eleverne på gymnasiet og alle vi andre elskede ham.

Han var et fyrtårn, som med sin underspillede charme og med stor viden, om stort set hvad som helst havde naturlig autoritet. Han havde ordet i sin magt, men kunne også lytte og sammendrage, skælde ud på den konstruktive og ordentlige måde. Samtidig havde han også evnen til at være kompromissøgende og til at kunne se en sag fra flere sider. Desuden kunne han være umådelig vittig og skarp og han havde en unik evne til at samle venner omkring sig. Hvor vil vi dog savne ham.

Æret være Kaj Lindvigs minde.