Fik storgedde på flue fra flydering

111 Brian Bundgaard havde efterårsferie i sidste uge og var hver dag på geddefiskeri. Lørdag kulminerede det med en ny PR-gedde på 12 kg.

Da Brian Bundgaard i lørdags tog ud til en privat sø i det jyske, var hans PR-gedde en flot fisk på 9,5 kg taget tidligere i år på en popper, men da turen var omme, var den personlige rekord hævet til 12 kg.

Da Brian Bundgaard landede en ny PR-gedde på 12 kg lørdag den 19. oktober, var det kulminationen på en uges efterårsferie, hvor han med held havde fisket efter gedder hver dag.

Fangsten skete i en privat sø i Jylland, hvor Brian fiskede fra sin flydering. Han fiskede med sin fluestang og fristede gedderne med en rød/hvid flue med dragontail bundet efter et Niklaus Bauer-mønster.

For stor til flyderingen
Brian havde fanget to mindre gedder i løbet af den første time, inden han fangede en gedde på 6 kg, og han var rigtig godt tilfreds med fiskeriet, men det skulle blive bedre endnu.

– Jeg fiskede videre, og 10 minutter senere fik jeg et kanon hug og fightede løs med den. Jeg var sikker på, den var lidt større end den på 6 kilo, men da den pludselig viste sig i overfladen, blev jeg sgu klar over, at det var min drømmefisk, beretter Brian og fortsætter:

– Jeg blev enig med mig selv om, at jeg hellere måtte komme ind til land med den, da det var lige over min grænse at tage den op i flyderingen.

Flue Den store gedde huggede på Brians favoritflue. En rød/hvid flue med dragontail bundet efter et Niklaus Bauer-mønster.

Fik hjælp af kammerat
Brian fik trukket gedden de 25-30 meter ind til land, hvor han hoppede ud af flyderingen. Han kunne se, at krogen sad yderligt i kæben på gedden, og da han fiskede uden modhage, var det med at holde god kontakt til fisken. Det var derfor noget af en udfordring at få den store fisk ned i den våde Ikea-pose, han ville veje den i.

– Hold nu kæft den var stor. Jeg rystede som en vild, da jeg prøvede at få den i min Ikea-pose for at veje den, men så kom en kammerat heldigvis til syne, og jeg fik ham kaldt over, så vi kunne få taget et par billeder, fortæller Brian.

– 12 kilo rent vejede den. Jeg fik den ikke målt, for den skulle jo ud og spise sig stor, slutter Brian, der ser frem til et fremtidigt gensyn med bæstet fra dybet.