Tætte bånd og hår på brystkassen

57882294 397384064150040 2102766226630508544 N Det giver tætte bånd mellem far og søn, når man fisker sammen to-tre gange om ugen.

To-tre gange om ugen fisker Benjamin Jensen sammen med sin søn Phillip på 10 år. Det har givet dem en masse fælles oplevelser, som skaber tætte bånd. Det har også givet dem en række flotte fangster.

Benjamin Jensen er 31 år, bor i Næstved og er uddannet kok. To-tre gange om ugen tager han på fisketur sammen med sin søn Phillip på 10 år. Benjamin fisker også med sine kammerater i ny og næ, mens Phillip endnu ikke fisker alene eller sammen med andre end sin far. Det er der en god grund til, for han er nemlig født næsten blind, så han kun kan se fire meter frem, og det endda ganske uskarpt.

Spinnefiskeri nummer et
– Vi fisker efter alle de arter, vi kan komme til, forklarer Benjamin og fortsætter:

– Phillips fortrukne fiskeri er 100% spinnefiskeri af flere årsager. Han elsker følelsen af selve hugget, og det jagtinstinkt i en, når man skal overliste fisken med det helt rigtige blink, farve, vægt og indspinningshastighed. Det med hans syn gør også, at han med spinnefiskeri får hele oplevelsen med, da han har føling med det.

Fiskeri med flåd dur ikke, for Phillip kan ikke se flåddet. Ikke engang et stort, rødt bobleflåd, hvis det er mere end fem meter væk. De dyrker derfor meget karpefiskeri, hvor de benytter bidmeldere eller fisker efter ål og fladfisk, hvor en åleklokke giver lyd, når der er hug. Phillip kan nemlig ikke se på stangspidsen, når fiskene hugger.

Det særlige ved at fiske sammen far og søn, er det helt specielle og tætte bånd, man får, når man tilbringer så meget tid i naturen.

Det giver tætte bånd at fiske sammen
– Det særlige ved at fiske sammen far og søn, er det helt specielle og tætte bånd, man får, når man tilbringer så meget tid i naturen. Fiskeriet er kun en del af det, og der findes ikke noget ,som hedder en nultur, for man har altid fået oplevelsen ud af det, fortæller Benjamin og fortsætter:

– Det giver også hår på brystkassen at stå i frost, regn, sne, slud, kraftig blæst og mørke.

Når de er afsted sammen, handler det ikke kun om selve fiskeriet. Der bliver også tid til at plukke bær, og Phillip interesserer sig også levende for de ting, de støder på ude ved vandet: Slanger, frøer, flagermus og insekter.

– Man får nogle oplevelser sammen, som man ikke finder andre steder, og en masse gode minder at huske tilbage på, fastslår Benjamin.

35524853 10216930306950125 5588615873666482176 N Kort efter sin otte års fødselsdag fangede Phillip sin første gedde. En kæmpe på 10,3 kg.

Første gedde var en basse på 10,3 kg
Når Phillip tænker tilbage på de mange fisketure, er der ikke nogen tvivl om, hvad der har været den største oplevelse. Det var helt sikkert den dag, hvor han fangede sin første gedde. Det var nemlig et imponerende eksemplar på hele 10,3 kg.

Phillip havde længe ønsket at prøve kræfter med en stor, vred gedde, og til sin otte års fødselsdag havde han ønsket sig et gavekort til den lokale grejbutik. Gavekortet blev omsat til en gul/grøn Real Eel, og så gik turen ned til Suså.

– Der gik kun 40 sekunder, mens jeg var ved at pakke net og stol ud, til Phillip råbte: "DER ER BID!!". Og det skal jeg da love for, at der var. Et uhyre brød overfladen, og det gik hurtigt op for mig, at Phillip var ved at lægge arm med et seriøst bæst, beretter Benjamin.

– Det lykkedes ham selv at trække den ind efter en lang og hård kamp på hans 9 fods spinnestang fra Bilka. Det var faktisk helt utroligt, at den kunne holde til det. Jeg stod klar med nettet, og den gled ligeså fint indover netrammen. 10,3 kg kort efter hans otte års fødselsdag. Det var en helt fantastisk oplevelse, fortæller Benjamin.

35529145 10216929737855898 3232706538057498624 N I en pause i sandormepumpningen så Phillip lige sit snit til at fange sin første havørred.

Fangede havørred mens far stampede sandorm
En anden tur, far og søn heller ikke glemmer lige med det samme, var en fladfisketur, hvor de gik all in.

Phillip startede med selv at lave sine fladfiskeforfang ude i hobbyrummet, og de blev udstyret med både bomme, kroge og perler i alverdens farver.

– Så gik turen til kysten, hvor vi selv stampede en ordentlig bunke sandorme og børsteorme, og mens vi tog en pause fra at stampe orme, stod Phillip med sin stang ude i vandet i sine waders, og fangede lige sin første havørred på 49 cm, fortæller Benjamin og fortsætter:

– Derefter gik turen mod molen, hvor vi med de friskfangede sandorme fangede nogle lækre store skrubber, samt et par små sej. Så en helt fantastisk dag blev afsluttet med skrubber, danske kartofler og persillesovs til aftensmad, slutter Benjamin.