Klubhus og Sommersjov gik op i røg

Nyborg1 Der var ikke meget tilbage af klubhuset, da røgen lettede om morgenen fredag den 12. juli.

Fiskegrejet til en uges Sommersjov for børn gik op i røg, da Nyborg Sportsfiskerforenings klubhus ved volden i Nyborg nedbrændte natten til fredag den 12. juli. Sammen med grejet forsvandt også en del af foreningens historie netop i år, hvor foreningen kan fejre 75 års jubilæum.

Det var et trist syn, der mødte Nyborg Sportsfiskerforenings kasserer Steen Ole Christensen, da han besigtigede skaderne ved foreningens klubhus ved volden i Nyborg om morgenen fredag den 12. juli. Huset var stort set nedbrændt til grunden, og dermed måtte foreningen afstå fra at deltage i kommunens Sommersjov for børn.

– Jeg havde klargjort det grej, som børnene skulle fiske med, når de deltog i Sommersjov ugen efter, men det hele var gået op i røg. 25 stk. 4 meter polestænger, ca. 100 klargjorde 4 meter-takler, 75 stk. færdigmonterede krogtakler, 10 kg. forfoder samt div. agnbøtter, spande og mange andre småting til en samlet værdi af ca. 6000,00 kr. var pist væk, fortæller Steen Ole Christensen til Sportsfiskeren.dk.

Nyborg2 Sådan så klubhuset ud, inden ilden tog fat. Gennem årene har dannet ramme om mange arrangementer i foreningen.

En del af historien gik tabt
Klubhuset rummede også en del af foreningens historie i form af gamle billeder og faner, og desuden blev en dyr grill og et stort telt flammernes bytte.

– Vi har haft møde med forvaltningen i Nyborg Kommune, og der er udsigt til, at vi for penge til nyt grej. Normalt dækker kommunen vore udgifter, men da vi på grund af branden ikke deltog i Sommersjov, var der ikke penge at hente i første omgang, men det ser nu ud til, at vi får dem alligevel, fortæller Steen.

Nyt og større klubhus på vej
Huset var brandforsikret, så når tomten er ryddet og pengene udbetalt, ser Steen Ole Christensen frem til at komme i gang med opførelsen af et nyt klubhus.

– Vi har fået en aftale med Syddansk Erhvervsskole i Svendborg om hjælp til byggeriet, så det kan laves som en del af skolens praktikforløb. Hvis alt går vel, bliver der også tale om et større hus, der også vil kunne bruges til formidling og undervisning, fortæller Steen.

Påsat brand
Branden i klubhuset var påsat, og samme nat blev der slukket påsatte brande i to kolonihavehuse i samme område. Indenfor det sidste halve år har området været plaget af knap 20 påsatte brænde, men der har ikke været nogen, siden klubhuset brændte.

I forbindelse med branden i klubhuset blev en person anholdt af politiet, der dog måtte løslade vedkommende igen. Personen er dog stadig sigtet i sagen.

Jubilæum og indsamling til oktober
Til oktober kan Nyborg Sportsfiskerforening fejre 75 års jubilæum, og Steen Ole Christensen fortæller, at man har planer om at sammenkæde jubilæet med en stor indsamlingsfest. Fem lokale bands har indtil videre givet tilsagn om at deltage, og når de nødvendige tilladelser er i hus, vil bestyrelsen gå videre med de endelige planer.

Dem vil du senere kunne læse mere om her på Sportsfiskeren.dk.