Giv børnene en fiskeoplevelse på Lystfiskeriets Dag

33131718_2195859827107190_8210616283146747904_n-kopi.jpg På Lystfiskeriets Dag kan I låne grej og få hjælp til fiskeriet ved mange af dagens arrangementer.

Tag børn eller børnebørn med til Lystfiskeriets Dag søndag den 19. maj, og giv dem en fiskeoplevelse i det fri. Vælg mellem oplevelser i hele Danmark.

HUSK STATENS LYSTFISKETEGN

Når I fisker på Lystfiskeriets Dag, skal I have et gyldigt fisketegn til voksne mellem 18 og 64 år, med mindre I skal fiske i en put and take-sø. Børn og unge under 18 og ældre på 65 og derover skal ikke indløse fisketegn.

Køb statens lystfisketegn her

Søndag den 19. maj inviterer danske sportsfiskerforeninger, fiskesøer, naturskoler og kommuner til fælles fiskeoplevelser i det fri for børn og deres familier. Lystfiskeriets Dag er Danmarks største landsdækkende lystfiskerevent med arrangementer over hele landet.

Denne dag mødes alle for at fiske, uanset om man er erfaren lystfisker eller nybegynder. Mange arrangører tilbyder udlån af fiskegrej og hjælp til at komme i gang med at fiske, så I kan sagtens deltage, selvom I aldrig har fisket før. 

I år markerer foreningen Danske Ørredsøer sit 25 års jubilæum med flere arrangementer i put and take-søer på Lystfiskeriets Dag.

Fang den første fisk
28% af danske børn har prøvet at fange en fisk. Det viser en spørgeskemaundersøgelse om børns aktiviteter i naturen med svar fra ca. 3000 forældre til børn i alderen 2 til 15 år. Undersøgelsen blev gennemført af Friluftsrådet i 2018 som led i kampagnen Børn Gror i Natur.

– Der er meget opmærksomhed om betydningen af naturoplevelser for børns sundhed og udvikling, og alligevel har mindre end en tredjedel af danske børn mellem 2 og 15 år prøvet at fange en fisk. Det vil vi gerne lave om på, og vi håber, at mange børn vil fange deres første fisk på Lystfiskeriets Dag, siger Lars Rasmussen, direktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Hygge og naturoplevelser
Selvom Lystfiskeriets Dag handler om at fiske, vil I også opleve alle de andre gode ting, der følger med lystfiskeri. Nærværet i naturen og hyggen omkring en god kop kaffe eller mad over bål er en del af det. På Lystfiskeriets Dag serverer mange arrangører gratis pølser og sodavand, snobrød fra bål eller smagsprøver af røget fisk, så I kan holde blodsukkeret ved lige under fiskeriet.

Se alle arrangementer her: