Succes hos juniorerne i Skanderborg

P1030220.JPG Juniorklubben fik fuld valuta for pengene, da de trodsede februar-vejret. Foto: Allan Mathiasen

Et nyt initiativ for juniorer i Skanderborg Lystfiskerforening er kommet stærkt fra start med ivrige børn og flotte fangster.

Skanderborg Lystfiskerforening har i samarbejde med Skanderborg Kommune gennem en årrække afholdt åbne juniorarrangementer i skolernes sommer- og efterårsferie. Her ytrede flere af deltagerne interesse for flere tilbud fra foreningen året igennem, og det har derfor udmøntet sig i etablering af en egentlig juniorklub.

Juniorklubben startede op i oktober 2018, og de unge lystfiskere er kommet fremragende fra start. Med Allan Mathiasen som tovholder afholdes der klubaftener hver anden torsdag i vinterhalvåret og som regel med fuldt fremmøde. På klubaftenerne lærer juniorerne f.eks. at binde gedderigs, bygge deres egne spinnere, støbe jigs, reparere topøjer og at binde fluer. Derudover ser man også inspirerende fiskevideoer, og snakker om det, som juniorerne gerne vil vide om lystfiskeriet. Foruden klubaftenerne bliver der selvfølgelig også plads til fisketure i løbet af året.

Gratis medlemskab for juniorer
Bor du i nærheden af Skanderborg, så har man stadig plads til flere juniorer i foreningen, hvor et juniormedlemsskab endda er gratis. At lystfiskeri er en hobby, som alle kan mestre uanset baggrund bekræftes af de nuværende juniorer. Ingen af dem har således forældre, der selv er lystfiskere, men mon ikke børnenes entusiasme kan lokke mor eller far med på fisketur? Du kan i øvrigt se mere til Skanderborg Lystfiskerforening og deres juniorer på foreningens facebookside her.

Kontant afregning og stejl læringskurve
Efter at have forberedt sig hjemmefra drog man derfor afsted på et af de lokale vande den 16. februar. Målet var at finde en sulten gedde eller to og det må siges at lykkedes til fulde. Således fik de to hold hele 9 flotte gedder i båden og der blev derfor rig lejlighed til at øve både modhug, fight, afkrogning og genudsætning. Det tog de unge mennesker i stiv arm og klubbens yngste medlem ”Falke” blev toprod med hele 7 fisk på samvittigheden. Efter turen har de unge mennesker næppe fået mindre blod på tanden.

Du kan blive medlem af foreningen her.

P1030208.JPG
Endnu en god gedde kan fremvises inden genudsætning.
P1030245.JPG
Det var bestemt ikke småfisk, som juniorerne fik i båden.