Jyske rovfisk på finnerne

Jonas Sandart 2.jpg Jonas Bjerre med trofæfisk på 5,8 kg. Foto: Jonas Bjerre

Vinteren er højsæson for fiskeri efter søernes og åernes skarptandede beboere og i Østjylland kan hverken gedder, sandarter eller aborre vide sig sikre, når Lommeulkene tager på tur.

En af forbundets mindre foreninger er Jysk Akademisk Lystfiskerforening, som har sit udgangspunkt for nuværende (og tidligere) studerende i Aarhus. I daglig tale omtaler foreningen sig blot som Lommeulken og med det optimistiske slogan ”Vi skal nok få den op” jagtes der fisk i hele kongeriget og med alle tænkelige teknikker.

I vinterens løb har flere af foreningens medlemmer allerede været særdeles aktive og formået at hive flotte fisk op af de kolde vande. En af de flittigste er Jonas Bjerre som i løbet af kort tid har præsteret at fange aborre på 43 cm, sandart på 81 cm og så endelig en gedde på 109 cm. Et imponerende hattrick som da også har bragt ham i spidsen for foreningens interne konkurrence der løber året ud.

Jonas aborre.jpg
Jonas Bjerre med aborre på 43 cm og 1,2 kg. Foto: Jonas Bjerre
Lars gedde.jpg Lars Sandberg med gedde på 9.3 kg. Foto: Lars Sandberg

Gode gedder på stribe
Også Jonas Rasmussen og Lars Sandberg har været et par gange ved vandet og med god succes til følge. Adskillige flotte gedder er blevet landet og med flere lige omkring de magiske 10 kilo.

At foreningen dækker et bredt repertoire inden for dansk lystfiskeri, vidner den næste planlagte tur om. Her tager man nemlig afsted på et februar-sats efter ulkene på Aarhus Havn. Vel at mærke dem der svømmer i havet. Senere på året kaster man sig over havfiskeri, kystfiskeri, laks, pighvar og meget andet.

JOnas ny.jpg Jonas Rasmussen med en flot gedde på 9,7 kg. Foto: Jonas Rasmussen

Aktiv hjemmeside og mulighed for medlemskab
På foreningens hjemmeside bliver der ofte lagt flotte fangster op, så den er bestemt værd at holde øje med, hvis man mangler lidt inspiration til selv at komme afsted med fiskestangen. Er du selv studerende i eller omkring Aarhus, eller kender du en, så var det måske en idé med et medlemsskab? Foreningen har nemlig en lang tradition for at sikre unikke fiskeoplevelser og indblik i verdens bedste hobby for selv helt grønne lystfiskere. Herudover råder man over grej, ekkolod og elmotor til udlån samt en toptunet fiskemaskine på en lokal sø. Bliv medlem her