Spektakulær sæsonstart i Gudenåen

gedde 2.png

Den 16. januar åbnede fiskeriet i mange jyske åer, og ved Gudenåen åbnede sæsonen med et brag.

Mads Nørgaard Kristensen er medlem hos Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening og har de seneste år specialiseret sig i jagten på Gudenåens gedder. Premieren var derfor imødeset med stor spænding og allerede ved midnat var den unge storfanger på plads. Her får du Mads egen beretning om nattens gerninger.

– Jeg startede ud med at køre ned til Gudenåen på den udvalgte plads omkring klokken 18 for at tjekke vandstand og strøm. Herefter kørte jeg hjem og riggede fluestangen til og skiftede fra en intermidiate line til en Synke 3 line. Jeg skiftede forfanget til et i cirka 10 fod i rent fluocarbon. Fluen jeg ville fiske med, bandt jeg lige inden turen, da jeg gerne ville have en bestemt størrelse og farvekombination, forklarer Mads og fortsætter:

– Klokken 23:30 kørte jeg ned til åen, og gik ned til pladsen. Klokken 00:01 startede mit fiskeri, og allerede i første kast, var der noget der tog fluen, men grundet dårlig koncentration, missede jeg fisken. Jeg ventede et lille minuts tid, og to kast efter var der igen en fisk på fluen, men som ikke tog fluen. Jeg ventede igen lidt og to kast efter kom hugget. Gedden trak med det samme ud i midten af åen, og ville ikke med ind. Jeg kunne mærke, at det var en pæn fisk, så jeg fik tændt pandelampen og kunne klokken 00:11 lande min nye PR på 116 cm og 13.63 kg.

Efter en kort vejning og fotoshoot kom gedden tilbage i vandet.

gedde 3.png Det var en massiv hunfisk, som Mads fik lokket op fra åen. Foto: Mads Nørgaard Kristensen.

Sæsonen er først lige startet
Forude ligger et par gode måneders geddefiskeri, inden Gudenåen for alvor bliver besøgt af laksefiskere. Mads slutter da også sin beretning med at fortælle om sit ambitiøse mål om at fange 65 gedder i de kommende to måneder. Sidste år nåede den dygtige fluefisker op på 49 gedder i samme periode.

Dagkort til Bjerringbroforeningens omfattende fiskevand kan købes her og ansøgning om medlemsskab finder du her