En pause fra fedtfinnerne

suså1.jpg Kim Peter Larsen fik flex på klingen, da han og Martin Harregaard fiskede i Suså. Foto: Martin Harregaard.

Når Martin Harregaard trænger til en fedtfinnepause, tager han ud og fisker gedder. Det var dog makkeren, der havde heldet med sig, da de besøgte Suså en frostklar morgen i sidste uge.

Martin Harregaard, der skriver på bloggen Fedtfinnerne, har været på rigtig mange kystture efter havørred de sidste to-tre år, og fangsterne har bestemt ikke manglet, men en gang imellem bliver han lidt fedtfinnetræt og søger mod andre steder og arter.

suså2.jpg Kim fangede sine gedder på 12-13 cm lange geddefluer. Foto: Martin Harregaard.

– For et års tid siden ville jeg prøve noget nyt og tog på geddetur til Suså, hvor det på allerførstetur lykkedes at fange en gedde på 101 cm og 8 kg, og sådan noget vil man jo gerne prøve igen, fortæller Martin.

Kim løb med fangsterne
Derfor havde han sat sin fiskekammerat Kim Peter Larsen stævne ved Suså om morgenen søndag den 6. januar for at fiske med flue efter åens gedder. De havde strækket for dem selv på en smuk frostklar morgen, og de fik også fine gedder op til afkrogning, men fangsterne var ikke ligefrem ligeligt fordelt.

Martin havde nemlig ikke et eneste hug, mens Kim fangede tre gedder og mistede to. Den største var en fin fisk på +5 kg, men Kim var noget rystet over tabet af en gedde, som han anslog til mindst 110 cm og over 10 kg.

 

suså5.png
Martin og Kim var alene på strækningen på den smukke frostklare morgen. Foto: Martin Harregaard.