Ny PR-aborre til formand med hang til store rovfisk

Klaus_Vestergaard_9565-1.jpg Klaus nåede at få klamme håndflader, inden den nye PR-aborre landede sikkert i nettet.

På Esrum Sø har man chancen for en rigtig stor aborre, og den chance greb Klaus Vestergaard, da han fiskede på søen i november. Resultatet var en 50 cm lang aborre på 2 kg.

I efterårssæsonen tager Klaus Vestergaard, der er formand for Nive Å’s Lystfiskerforening, gerne på ture til Esrum Sø, når lejlighed byder sig. Her er han på jagt efter de store aborrer og gedder, og på en tur i november havde han absolut held med fiskeriet.

– Efter at erhvervsfiskeriet ophørte tilbage i 1997, og Catch & Release er blevet udbredt, er fiskeriet bare blevet bedre og bedre. Der skal fortsat arbejdes for det, men det er ikke helt umuligt at fange en aborre over 1,5 kg. At fange en på 2,0 kg eller derover sker uhyre sjældent – måske 1-3 gange om året – men i går skete det for mig, skriver Klaus på foreningens hjemmeside.

Ny PR-aborre Dagen bød først på en flot aborre på 45 cm og 1.290 g, men den blev senere overgået af en endnu større, der var ny personlig rekord for Klaus. Hans første tanke var, at det var en gedde, der havde hugget, men korte, hidsige udløb nede ved bunden fik ham på andre tanker.

– Jeg lagde et jævnt pres på aborren, og lod den løbe, når den insisterede. Lidt kludder med linen fra en anden af mine stænger under landingen skabte et øjeblik klamme håndflader, men forløsningen var så meget desto større, da en enorm aborre lå sikkert i nettet. Hurtigt fik jeg den målt til 50 cm og vejet til 1.995 g på digitalvægten. Sådan – herligt med en ny PR-aborre, fortæller Klaus.

PB030013.jpg

Resten af turen gav flere små aborrer, og et par gedder måtte også op at vende. Den ene var en smældfed en af slagsen på 7,2 kg. 

Læs hele Klaus’ beretning på Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside