Sportsfiskeren 7: Toptunede kystfluer, det store fjertyveri og iskolde røvere under isen

Forside 2.jpg

Årets finalenummer af Sportsfiskeren kommer vidt omkring. Vi inspirerer dig blandet andet til dit vinterfiskeri – og så kan du også læse om århundredets største naturhistoriske tyveri, der har tråde til en subkultur af fanatiske fluebindere.

Nyt Sportsfiskeren i 2019

Fra næste år kan du glæde dig til et nyt Sportsfiskeren, og redaktionen er netop i gang med at udvikle magasinet. Vi glæder os til at vise Jer, hvad vi arbejder på. Målet er klart: Sportsfiskeren skal fortsat være Danmarks vigtigste fiskemagasin.

FRA 2019 KAN DU OPLEVE:
- Et nyt og mere fyldigt Sportsfiskeren, som udkommer fire gange årligt
- Et fiskemagasin med holdning
- En ny sektion om miljø, natur og fiske- og vandpleje
- Flere sider om lystfiskeri og fiskegrej
- Længere artikler om det gode lystfiskerliv

 

Vi glæder os til at vise dig det nye magasin, så hold øje med din postkasse i starten af marts.

Udgivelsesoversigt 2019
Sportsfiskeren 1: 4. marts
Sportsfiskeren 2: 13. maj
Sportsfiskeren 3: 9. september
Sportsfiskeren 4: 25. november

Sportsfiskeren 7 – årets sidste nummer – lander i kiosker over hele landet og i din postkasse fra mandag den 26. november. I dette nummer inspirerer vi dig til vinterens fiskeri efter blandt andet kystens havørreder, kølige gedder og aborrer, og så tager vi turen til England, hvor et bemærkelsesværdigt fjertyveri har fundet sted. Derudover får du også det fulde overblik over årets laksesæson, og hvordan den nye Lystfiskerstrategi blev til. 

Iskolde aborrer og gedder
Vinteren står for døren, og fiskeriet efter søens rovfisk tager snart fart – især når temperaturen får et nøk nedad. Derfor viser vi dig, hvordan du bruger og binder en Orange’n’Grizzly geddefloater. De flydende geddefluer forbindes normalt med eksplosivt overfladefiskeri i den lune del af året, men faktisk kan en flydende flue også være den helt rette medicin til træge vintergedder ved bunden. Fluebinderen Søren Flarup har designet dette nummers flue specielt til de kommende måneders kølige geddefiskeri.

Og når temperaturen af og til ryger langt ned under frysepunktet i længere perioder, kan det faktisk lade sig gøre at opleve en anderledes og spændende fiskeform herhjemme. I artiklen ”Iskolde røvere under isen” får du opskriften til, hvordan du dyrker isfiskeri efter søens aborrer.

Hvem ved, måske viser vinteren tænder i år, så det bliver muligt at isfiske? Få hotte tips og tricks til søens iskolde aborrer under isen i dette nummer af Sportsfiskeren. Foto: Nicklas Engelbrecht Sørensen.
Hvem ved, måske viser vinteren tænder i år, så det bliver muligt at isfiske? Få hotte tips og tricks til søens iskolde aborrer under isen i dette nummer af Sportsfiskeren. Foto: Nicklas Engelbrecht Sørensen.
I dette nummer for du inspiration til, hvordan du både binder og fisker med en ægte vinderflue til vintergedderne. Foto: Morten Valeur.
I dette nummer for du inspiration til, hvordan du både binder og fisker med en ægte vinderflue til vintergedderne. Foto: Morten Valeur.

Læs bladet online
Hent Sportsfiskeren 7 i din postkasse fra mandag den 26. november, eller køb det i kiosker landet over. Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du allerede nu læse magasinet online her

 

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren?
Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk

Toptunede kystfluer
I sidste del af Claus Eriksens trilogi om de svære kystørreder løfter han sløret for, hvordan du tuner dine kystfluer, så de fisker effektivt på de pladser, hvor fysiske forhold gør fiskeriet svært og stiller specielle krav til fluen. Alt det du bør vide, når klassikerne i flueboksen fejler.

Lakseåret der gik
I lakseåerne gik det fra frysende koldt til bagende varmt, og fiskeriet bølgede mellem ringe til eventyrligt godt. Årets fiskeri i de vestjyske åer var atypisk og bød på lidt af hvert undervejs, som vi løfter sløret for i Sportsfiskeren 7 i et tilbageblik over laksesæsonen 2018.

Laksesæsonen bød på flere overraskelser, og under hedebølgen var der endda fiskestop i flere vandløb. I dette nummer får du det fulde overblik over sæsonen, og hvorfor det gik, som det gjorde. Foto: Daniel Lindvig.
Laksesæsonen bød på flere overraskelser, og under hedebølgen var der endda fiskestop i flere vandløb. I dette nummer får du det fulde overblik over sæsonen, og hvorfor det gik, som det gjorde. Foto: Daniel Lindvig.

Lystfiskerstrategien - sådan blev den til
Sidst men ikke mindst kan du også læse om Lystfiskeristrategien, som blev præsenteret I slutningen af oktober af minister for fiskeri og ligestilling, Eva Kjer Hansen. Undrer du dig over, hvordan den nye lystfiskerstrategi blev til? Og er du nysgerrig på, hvad dit Forbund bragte videre til ministeriet? Så får du det fulde overblik over processen samt de mest centrale anbefalinger, som Danmarks Sportsfiskerforbund bidrog med.

Smykket med lånte fjer
Tilbage i 2009 brød 20-årige Edwin Rist ind i det britiske naturhistoriske museum Tring i England. I årets sidste udgave af Sportsfiskeren kigger vi nærmere på Kirk Wallace Johnsons bog ”The Feather Thief. Beauty, Obsession and the Natural History Heist of the Century”, som er fortællingen om århundredets største naturhistoriske tyveri, der har tråde til en subkultur af fluebindende fjerfanatikere. Ægte truecrime for fluebindere og lystfiskere.

Det var evolutionsteoretikeren Alfred Russel Wallace, der stod bag indsamlingen af de 299 farvestrålende fugleskind i Ny Guinea og på Malaj-øgruppen, som senere blev stjålet fra museet i Tring. Foto: Foto: Public
Det var evolutionsteoretikeren Alfred Russel Wallace, der stod bag indsamlingen af de 299 farvestrålende fugleskind i Ny Guinea og på Malaj-øgruppen, som senere blev stjålet fra museet i Tring. Foto: Foto: Public

God læselyst// Redaktionen.