Vanskeligt fiskeri ved Dansk Brakvandscup

finn.jpg Finn Sloth og hans makker Mikkel Troelsen tilbagelagde mere end 100 km i løbet af de to konkurrencedage i deres søgen efter fisk. Det gav tre gode gedder og sejren i teamkonkurrencen.

65 småbåde deltog, da der blev afviklet Brakvandscup i farvandet omkring Møn den 6.-7. oktober, og deltagerne kom til at opleve udfordringer med både vejr og fiskeri.

Da de deltagende både lagde fra land om morgenen lørdag den 6. oktober, lå vandet helt fladt, og i løbet af dagen skulle det vise sig, at det ikke lige var et vejr, der lokkede mange gedder til hug. Faktisk blev det kun til ti gedder i alt, og søndag blev det ikke meget bedre. Her var vinden frisket godt op fra nord, og starten blev udsat en time på grund af den kraftige vind.

Da det samlede resultat blev gjort op, var der indrapporteret 27 gedder og en enkelt aborre. I den individuelle konkurrence gik sejren til Peter Stick, der fangede gedder på 87 cm og 84 cm, mens største gedde blev faget af Pieter Vroman fra Team Spike. Hans gedde målte 107 cm, og var den eneste gedde over én meter i konkurrencen.

start.jpeg
Der var helt blankt vand omkring Møn, da starten gik lørdag morgen.

Team High5 vandt teamkonkurrencen
I teamkonkurrencen gik sejren til Team High5, der ellers ikke havde forberedt sig på opgaven.

– Vi er super overraskede over resultatet, da ingen af os havde tid til at testfiske området op til brakvandscuppen. Faktisk havde ingen af os fisket området siden sidste års brakvandscup, fortæller Finn Sloth Skjødt fra teamet og fortsætter:

– Jeg ankom først til Stege kl. 22.30 fredag aften, hvor jeg mødtes med min medfisker Mikkel Troelsen for hurtigt at drøfte, hvor vi kunne prøve at fiske, baseret på sidste og forrige års erfaringer.

På førstedagen fandt de et lille spot, hvor der var aktive fisk, og først fangede Mikkel en fin fisk på 89 cm. Senere var det så Finns tur med en gedde på 72 cm.

– Søndag var planen klokkeklar. Vi ville tilbage til samme område og fiske området grundigt igennem igen, hvis vejret tillod det. Der var kraftig vind fra nord, men vi fik kæmpet båden hen til området, fortæller Finn og fortsætter:

– Mikkel havde straks en fin følger, men den beslutter sig for at takke nej tak. Derefter bliver det helt dødt, og det meste af den korte fiskedag passerede, før der igen var en følger. Nu steg troen på det igen, og efter 10 minutter stod jeg med fast fisk, og fin gedde 82 cm blev landet.