Mange deltagere og fisk ved sydvestjysk fiskekonkurrence

Største gedde..JPG Største gedde på 95 cm og 5925 gram fanget af Brian Jensen. Foto: Sydvestjydsk Sportsfiskerforening.

Den sidste weekend i august afholdt Sydvestjydsk Sportsfiskerforening sin store årlige fiskekonkurrence ved Kongeå, Sneum/Holsted Å. Endnu engang kom rigtig mange fisk på land. Faktisk blev der denne gang fanget flere fisk end nogensinde, nemlig intet mindre end 85 laks, havørreder og gedder.

En glad formand for foreningen fortæller:

– Vi var igen heldige med vejret som bød på skift mellem sol og regn, stille og blæst. Og det var lige noget, som fiskene var vilde med. Der blev fanget på alle stræk af de i alt 120 kilometer fiskevand, der var med i konkurrencen. Deltagerantallet lå i år på 146, hvilket er som det plejer. Mange af deltagerne bruger aftenen i teltet på at hygge sig, fortælle historier om dagens fangster og ikke mindst om de fangster, der ikke blev til noget. Natten til søndag gik de sidste ikke hjem til deres telte eller campingvogne på festpladsen før efter kl. 3, beretter Jens Lygum.

Største havørred.JPG Største havørred på 80 cm og 6545 gram fanget af Knud Erik Juhl. Foto: Sydvestjydsk Sportsfiskerforening.

Der var fire kategorier i konkurrencen med følgende vindere:

  • Største laks over 75 cm: Bjarne Fjerbæk med en laks på 95 cm og 6,635 kg
  • Største laks under 75 cm: Lars Lyck med en laks på 73,5 cm og 3,45 kg
  • Største havørred: Knud Erik Juhl med en havørred på 80 cm og 6,545 kg
  • Største gedde: Brian Jensen med en gedde på 95 cm og 5,925 kg

Jens Lygum takker alle deltagere samt frivillige hjælpere, sponsorerne og ikke mindst en stor tak til borgerne i Kongeådal. Det var en dejlig weekend i og omkring Kongeåen, og bestyrelsen er allerede begyndt at forberede og glæde sig til næste års konkurrence, der er fastlagt til weekenden den 23.-24.-25. august.