Giftig kombination gav store gedder

madsjyde.jpg

Når den ene fisker kender de lokale forhold og den anden har styr på teknikken, er der basis for succes med det vertikale fiskeri efter gedder. Det var netop tilfældet, da Klaus Vestergaard og Mads Jyde fiskede på de nordsjællandske søer.

I begyndelsen af august havde Klaus Vestergaard, der er formand for Nive Ås Lystfiskerforening, fornøjelsen af at blive grundigt introduceret til vertikalfiskeriet efter gedder, da han på Furesø og Esrum Sø havde selskab af en af Danmarks dygtigste vertikalfiskere, Mads Jyde fra Team Everything With Teeth.

Klaus’ lokalkendskab og de tekniske færdigheder hos Mads skulle vise sig at være en giftig kombination, der gav mange stenhårde hug af gedder op til 6 kg.

– Absolut afgørende for succes er placeringen af båden lige over fisken. Dette er ikke altid lige nemt, især hvis det bare blæser en smule, eller hvis fiskene konstant bevæger sig. Der bliver derfor sejlet en del, indtil man ligger helt perfekt, og kan sænke jiggen ned mod fisken, fortæller Klaus.

klausv.jpg Klaus fik smag for det spændende vertikalfiskeri og har allerede investeret i nyt teknisk udstyr til kommende ture.

Næsten som et computerspil
Fiskeriet stiller også store krav til godt elektronisk udstyr, og Klaus har allerede været ude at investere i nyt udstyr, der viser fiskeekkoerne i realtid, og han er sikker på, at det nok skal kaste nogle gode fisk af sig i takt med, at teknikken bliver finjusteret.

– Vertikalfiskeri på dette niveau kan næsten sammenlignes med et computerspil, bare mere spændende på grund af samspillet mellem aflæsning af flere ekkolodder, plotter og den konstante søgning efter fisk, der ultimativt ender med et stenhårdt hug af en stor rovfisk, slutter Klaus.

Læs mere på foreningens hjemmeside.

Læs Mads Jydes beskrivelse teknikken i detaljer på teamets blog.