Storgedde i første forsøg

phillip1.jpg Phillip slog sin fars rekordgedde i allerførste forsøg.

På sin allerførste geddetur nogensinde tog det kun Phillip på 8 år en halv time at runde de 10 kg.

Mathias Jensen fra Næstved tog søndag den 17. juni sin søn Phillip på 8 år med på geddefiskeri i Susåen, for gedden var nemlig ikke kommet på listen over de arter, som Phillip endnu havde hevet på land.

De seneste måneder havde de mest brugt ude ved kysten, hvor Phillip for tre uger siden fik sin første havørred på 49 cm og 1,8 kg. Men vind fra vest og masser af drivende tang i vandet gjorde, at det nu var tid til et geddesats.

phillip2.jpg
Phillips første havørred blev fanget på en reje fisket under et bobleflåd.

Det gik over al forventning for efter en halv times fiskeri, fik Phillip hug, og efter 20 minutters hård kamp stod far klar med nettet. Vel oppe på land kunne de måle og veje Phillips debutgedde til 112 cm og 10,35 kg.

– Gedden huggede på en SG Real Eel i gul/grøn, og den svømmede pænt afsted igen, da vi satte den ud, fortæller Mathias og afslutter stolt:

– Lige til orientering, så er min 12 år gamle PR-gedde på 9,7 kg, så den lille skid slog min PR i første hug, og han er nu oppe på ti arter i alt.