Sportsfiskeren 3 er på vej til dig

Forside 2.FINAL.jpg Sportsfiskeren 3 lander i din postkasse fra den 16. maj, men kan allerede læses online nu af medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund.

Årets tredje nummer af Sportsfiskeren er på gaden fra onsdag den 16. maj, og medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. Læs her, hvad bladet byder på af fed fiskejournalistik, grejnyheder og natur- og fiskeripolitik.

Sportsfiskeren 3 er landet eller lander snart i din postkasse eller hos din lokale bladpusher. I dette nummer af Sportsfiskeren kan du blive klogere på meget af det fiskeri, som står for døren. Det kan være sandartpremieren den 1. juni, som mange søfiskere med forventningens glæde ser frem til. Denne gang deler sandart-kongen, Henrik Larsen, ud af sine erfaringer fra et fiskeri, hvor ekkoloddet er hans vigtigste våben i jagten på de til tider mystiske sandarter.

DSC_2639.jpg (1)
Henrik Larsen deler ud af sine erfaringer fra sit vertiakalfiskeri efter sandart i dette nummer af Sportsfiskeren. Foto: Gordon P. Henriksen.

Udgivelsesoversigt

Sportsfiskeren 3: Onsdag den 16. maj

Sportsfiskeren 4: Mandag den 25. juni

Sportsfiskeren 5: Mandag den 3. september

Sportsfiskeren 6: Mandag den 15. oktober

Sportsfiskeren 7: Mandag den 26. november

Det kunne også være put and take-fiskeriet, hvor timingen for en familietur til ørredsøen dårligt kunne være bedre. Temperaturen er optimal, og det gælder faktisk både i vandet og på land. En fiskeform, som også egner sig perfekt til at ”hverve” nye, små lystfiskere i familien. 

DSCF4019.jpg
Hvordan kan det være, at et af de mest primitive insekter er fluefiskernes yndlings-skabning? Få svaret i denne udgave af ”Bliv klogere på”, hvor fiskebiolog Kaare Manniche Ebert zoomer ind på majfluen – en af verdens største døgnfluer.

Det sene forår og forsommeren er også tiden, hvor fluefiskerens yndlingsinsekt, majfluen, så småt begynder at sværme ved åerne og danner ramme om et fantastisk naturfænomen. Den burde egentlig hedde junifluen, men det og meget mere kan du læse om, når Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskebiolog Kaare Manniche Ebert zoomer ind på ”den danske døgnflue”.

_SSK9930-kopi.jpg
Det er ikke nemt, når fiskeren og fiskerens familie skal på ferie, men den gyldne mellemvej ligger langt mod syd og oppe i bjergene i den lille by Axat, hvor floden Aud løber. Foto: Søren Skarby.

Læs bladet online

Hent Sportsfiskeren 3 i din postkasse fra 16. maj, eller køb det i kiosker landet over. Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online her

 

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren?

Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk

 

Sidst men ikke mindst kan du få inspiration til sommerens fiskerejse. Denne gang udforsker vi fransk fluefiskeri i Pyrenæerne, hvor familien uden problemer kan komme med, samt fjeldfiskeri efter ørreder, når min medredaktør, Andreas Findling- Rottem, tager dig med til Nordeuropas største højfjeldsplateau, Hardangervidda. Her finder du langstrakte fjelde, så langt øjet rækker, og vilde, rødprikkede bækørreder i områdets mange vandløb og søer. Alt det og meget mere kan du læse i årets tredje udgave af Sportsfiskeren.

Knæk og bræk – hvad end du vælger at kaste dig over ved fiskevandet!

DSCF3885.jpg
I vores naboland Norge findes uberørt natur og vilde bestande af bækørreder, som kan få enhver lystfisker til at savle. Sportsfiskeren besøgte derfor naturperlen Hardangervidda i jagten på højfjeldsørreden. Foto: Florian Over.
_MG_4819.jpg
I Sportsfiskeren 3 kan du også få overblik over, hvordan det gik ved lakseåerne de første uger efter premieren. Foto: Mathias Krølle Rosenmejer Ibsen.