Slotssøen gemte på en storgedde

stor_gedde7.jpg Mikkel Troelsen fangede en rigtig stor gedde i Slotssøen i Hillerød, hvor fiskeriet er forbeholdt medlemmer af Hillerød Lystfiskerforening.

Det var med Frederiksborg Slot som kulisse, at Mikkel Troelsen fangede en rigtig stor gedde, da han var på aftentur på slotssøen den 12. maj.

Slotssøen i Hillerød er på flere måder en usædvanlig fiskeplads med dens beliggenhed lige midt i byen tæt op ad Frederiksborg Slot, og nogle af fiskene er også udover det vanlige.

Det var bestemt også tilfældet med den gedde, som Mikkel Troelsen fangede den 12. maj, da han var på aftentur på søen sammen med sin lillebror Nicolaj.

– Efter et par timers fiskeri løber linen på den ene stang, og jeg mærker hurtigt, at det er en pæn størrelse fisk. Den viser sig da også lige i overfladen og tager et godt udløb, og her er jeg ikke i tvivl om, at det er en stor gedde, jeg har på krogen. Efter en god fight kunne vi lande fisken i det store net, og først der gik det rigtigt op for mig, hvor stor fisken egentlig var, fortæller Mikkel og fortsætter:

– Vi fik hurtigt afkroget fisken og lagt den over i en vejeslynge, så vi fik vejet fisken, og vi kunne konstatere, at fisken vejede 11,04 kg og målte hele 117 cm. Vi satte nænsomt fisken tilbage i vandet, hvor gedden lige så stille svømmede ned i dybet igen.

At fange så stor en gedde er jo ikke hverdagskost, så Mikkel måtte lige sætte sig ned og tænke hændelsen igennem.

– Mens solen gik ned bag slottet, sejlede vi lige så stille tilbage til bådebroen og låste båden fast. På hele køreturen hjem gik snakken kun om storgedden fra slotssøen. En dag jeg sent vil glemme, slutter Mikkel sin beretning.