Lystfiskertræf for hele familien

Hessellund205 (2).JPG

Danmarks Sportsfiskerforbund og Hessellund Sø Camping holder hvert år i Kr. Himmelfartsferien et træf for lystfiskere i alle aldre. I år starter træffet torsdag den 10. maj.

PRAKTISK INFO


Lystfiskertræffet er åbent for alle, og der kræves ingen tilmelding på forhånd.
Har du spørgsmål, kontakt instruktør Peter Rødsgaard på roedsgard@hotmail.com.

- Se programmet for lystfiskertræf 2018


Læs mere om Hessellund Sø Camping

Årets lystfiskertræf på Hessellund Sø Camping i Karup nærmer sig. Campingpladsen danner rammen om træffet med alle sine fine lystfiskerfaciliteter, og instruktørerne fra Danmarks Sportsfiskerforbund står for undervisningen. Vi har mange forskellige ting på programmet, der starter torsdag den 10. maj om morgenen med fælles morgenmad og flaghejsning. Der er faste hold og temaer hvert år:

- Børneholdet, hvor der undervises i fisketeknik, blinkfremstilling, kastetræning, fiskenes anatomi, smådyr i vandet samt fiskeri generelt. Det afsluttes med en konkurrence kun for holdet i put and take-søen ved campingpladsen.

- Fluekast med en- og tohånds fluestang på de store græsarealer ved åen, og praktisk på åen.

- Grejfremstilling af forskellig art, hvor spinnere, blink og woblere er hovedtemaerne.

Undervisningen i fluebinding er delt i niveauer, så der er noget for både begynderen og den erfarne. Vi bestræber os på at udfordre alle med gode fluer, der kan bruges hovedsageligt til fiskeri efter ørreder.

Kvindehold og mørkefiskeri
Kvindeholdet startede for et par år siden og er blevet en fast programdel. Der undervises i fiskeri generelt, og man kan få svar på næsten alt. Det afsluttes med en konkurrence kun for holdet.

Foredrag eller opvisninger med lystfiskerrelaterede emner plejer vi at have et par stykker af på træffet. Det kan være en beretning fra en eksotisk lystfiskerdestination eller demonstration af en specifik metode ved åen eller put and take-øen.

Vi tager også en tur til åen og fisker efter havørreder i mørket, hvilket kan være udfordrende for begynderen. Vi har stor erfaring i dette og kan hjælpe folk i gang med denne aktivitet.

Fiskekonkurrence om søndagen
Træffet afsluttes hvert år om søndagen med en fiskekonkurrence, hvor der er er mulighed for at fiske i åen eller den store put and take-sø for de voksne. Børneholdet fisker i de små søer.

Hvert år er der ligeledes ”sankthans”-bål med fællessang og snobrød fredag aften, ligesom der er fællesfest for dem, som ønsker at være med om lørdagen.

Vel mødt til et træf for hele familien med fiskeri, hygge og tradition i uformelle rammer.