Lokkede meterfisken til at hugge på en dag med svært fiskeri

thomash.jpg Gedderne var forsigtige, men Thomas fik lokket en meterfisk til at tage den rød/hvide flue på turen til Stege Nor.

Gedderne var meget forsigtige, da Thomas og hans makker besøgte Stege Nor, men en enkelt undtagelse reddede dagen.

Klokken var syv om morgenen søndag den 20. maj, da Thomas Hjemsted fra Jægerspris sammen med sin fiskemakker satte flyderingene i vandet i Stege Nor for at se, om de kunne lokke nogle brakvandsgedder til at tage en flue, efter fredningen var ophørt.

Det skulle vise sig at være ganske svært. Fiskene var der ganske vist, men de nøjedes med at følge fluen helt hen til flyderingen uden at hugge.

Omkring klokken ni var der så endelig en gedde, der brød mønsteret og tog Thomas’ flue rigtig hårdt. Den tog straks et kraftigt udløb på 30-35 meter.

– Det er det vildeste, jeg har prøvet indenfor geddefiskeri, fortæller Thomas, der ellers har erfaringer fra fangst af flere rigtig store gedder.

Thomas fik samlet linen op på hjulet, og efter 2-3 minutter med flere kortere udløb kunne makkeren hjælpe med nettet. De målte gedden til 100 cm, inden den blev sat tilbage i noret.

Gedden huggede på en vægtbelastet rød/hvid flue helt nede ved bunden på omkring én meter vand.

Resten af turen gav yderligere en gedde på ca. 60 cm, men ellers nøjedes de med at følge fluerne og nappe forsigtigt til dem.