Hornfiskefestival: Fang den længste hornfisk og lær at tilberede fisken

Hornfiskefestival glade piger med hornfisk.jpeg Hornfiskefestivalen i Kalundborg byder på et spændende program for både børn og voksne, øvede og nybegyndere.

Sidste år flyttede Hornfiskefestivalen ind i Kalundborg, hvor Havneparken udgjorde den autentiske og atmosfærefyldte kulisse omkring en hel weekend, der stod i hornfiskens tegn. I år følger arrangørerne op på succesen og er klar til at give endnu flere fiske- og spiseoplevelser for hele familien i weekenden den 12. og 13. maj.

Konkurrencen, der løber over hele weekenden, går i al sin enkelthed ud på at fange den længste hornfisk fra kysterne i Kalundborg Kommune, og der er igen mange flotte præmier på højkant med præmierækker for børn, unge og voksne. Konkurrencen er endda udvidet med en selvstændig bådkategori.

På både Havneparken og Gisseløretangen vil der være mulighed for at prøve kræfter med fiskeriet efter hornfisk – også selvom du aldrig har rørt ved en fiskestang før. Begge steder vil der nemlig både være instruktører og udlånsfiskegrej til rådighed, så du kan få en god oplevelse med
lystfiskeriet.

Havneparken vil fungere som base for hele festivalen, og det er her, hornfiskene til konkurrencen bliver opmålt. På pladsen vil kommunens naturvejleder endvidere præsentere krible-krable-aktiviteter for de mindste, og der vil være salg af øl og vand samt kaffe fra det lokale kafferisteri Costa Kalundborg.

– Vi smækker et gadekøkken op og udnytter hornfisken på den fineste måde. Tag en pande i hånden, og lav selv hornfisk, eller kig på og smag! Vi glæder os utroligt meget til at deltage i Hornfiskefestivalen.
Nikolaj Kirk, kok og kogebogsforfatter.
Nikolaj og Mikkel gæster Hornfiskefestivallen og laver gadekøkken med hornfisk.jpg
Få inspiration til tilberedning af din hornfisk, når Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk tænder op i gadekøkkenet.

Gadekøkken med hornfisk
Om lørdagen vil der blive budt på smagsoplevelser, når de lokale sportsfiskerforeninger ryger nyfangede hornfisk. Søndag bliver den helt store madlavningsdag; Nikolaj Kirk (kendt fra bl.a. Nak & Æd på DR) og Mikkel Maarbjerg byder nemlig på et udendørs hornfiskekøkken.

– Vi smækker et gadekøkken op og udnytter hornfisken på den fineste måde. Tag en pande i hånden, og lav selv hornfisk, eller kig på og smag! Vi glæder os utroligt meget til at deltage i
Hornfiskefestivalen, siger Nikolaj Kirk.

Skønne kyster og godt fiskeri
Ideen med Hornfiskefestivalen er at skabe fokus på det gode fiskeri, der findes langs Kalundborg Kommunes kyster. Arrangørerne bag Hornfiskefestivalen er Gørlev Sportsfiskerforening, Høng
Sportsfiskerforening, Kalundborg Sportsfiskerforening, Kalundborg Kommune og Fishing Zealand. Arrangørerne er rigtig glade for at kunne gentage denne begivenhed og håber på, at
Hornfiskefestivalen netop kan sætte mere fokus på de skønne kyster og de mange gode fiskemuligheder.

Læs mere om festivalen på www.hornfiskefestival.dk - og køb billetter online her

Lokalitet: 
Havneparken 5, 4400 Kalundborg
Pris: voksne 50 kr. og børn 25 kr.

Der vil være en lille grejgave til alle, der kigger forbi Havneparken og fremviser deres deltagerbevis, og en ekstra grejgave til de 100 første.

Festivalprogram

Lørdag d. 12. maj
00.00 - Konkurrencen starter.

09.00 - Pladsen på Havneparken i Kalundborg åbner, og måling af fangst ved dommerbordet åbner.

09.00 - På Gisseløretangen og Havneparken står medlemmer fra både Høng, Gørlev og Kalundborg Sportsfiskerforeninger klar til at hjælpe dig med at fange din første hornfisk. Aktiviteten slutter kl. 16.00.

10.00 - Naturvejleder Morten Lindhard er på Havneparken og laver aktiviteter for de mindste med krabbebassin m.m. Aktiviteten slutter klokken 15.00.

18.00 - Fælles smagning af hornfisk på Havneparken. Her fyrer arrangørerne op i flere grills, hvor man kan smage røget og grillet hornfisk. Ligeledes er man meget velkommen til at tilberede sin egen fangst – hvor der vil være kyndig vejledning og hjælp til dette fra arrangørerne.

20.00 - Pladsen på Havneparken lukker – vi ses i morgen.

Søndag d. 13. maj
09.00 - Pladsen på Havneparken i Kalundborg åbner, og måling af fangst ved dommerbordet åbner. Igen i dag sælges der øl og vand på pladsen af de tre lystfiskerklubber bag arrangementet.

09.00 - På Gisseløretangen og Havneparken står medlemmer fra både Høng, Gørlev og Kalundborg Sportsfiskerforeninger klar til at hjælpe dig med at fange din første hornfisk. Aktiviteten slutter kl. 13.00.

10.00 - Naturvejleder Morten Lindhard er på Havneparken og laver aktiviteter for de mindste med krabbebassin m.m. Aktiviteten slutter klokken 15.00.

12.00 - Nikolaj Kirk og Mikkel Marbjerg tilbereder hornfisk og byder på smagsprøver.

15.30 - Konkurrencen slutter.

16.00 - Præmieoverrækkelse på Havneparken, Vestre Havneplads 5, 4400 Kalundborg.

For yderligere info, kontakt:
Fishing Zealand - Henrik Larsen - henrik@megalops.dk - mobil: 29859474

Hornfiskefestival.png