Bedre gydemuligheder for både gedder og ørreder

DSC_0352.JPG Langerøds Bæk får et nyt forløb i strandengen.

Et naturgenopretningsprojekt syd for Præstø fører vandet tilbage i landskabet og giver bedre gydemuligheder for de lokale fiskebestande.

Vordingborg Kommune arbejder netop nu med et større naturgenopretningsprojekt i et område vest for Kragevig og Jungshoved Nor i det sydøstlige hjørne af Sjælland.

Der er tale om et Natura 2000-projekt, som er støttet af EU og staten, og hovedformålet er at genskabe den naturlige hydrologi i området. Det betyder, at mange dræn bliver sløjfet, og de to vandløb i projektområdet, Langerøds Bæk og Stenshave Bæk, får et naturligt, slynget forløb ned gennem engarealerne. Projektet vil tilgodese naturtyperne rigkær og strandeng, men det vil også få positive effekter for områdets fiskebestand.

DSC_0348.JPG
Længere opstrøms har bækken et naturligt forløb igennem skoven.

– Projektet gennemføres i et godt samarbejde og med stor velvilje fra de involverede lodsejere, fortæller miljømedarbejder Jimmi Spur Olsen fra Vordingborg Kommune.

Arbejdet med projektet strækker sig over flere år, men Jimmi Spur Olsen forventer, at arbejdet med de to vandløb vil blive færdiggjort i det kommende forår. Den største del af projektområdet hører under Oremandsgaard Gods.