Premiere-fiskeri i Odense aflyst

odense vinder.jpg Sidste års vinderfisk ved premiere-fiskeriet i Odense: En havørred på lige knap 3 kg.

På grund af det kolde vejr har Odense Å Sammenslutningen valgt at aflyse den særlige premiere-konkurrence lørdag den 3. marts.

Helt efter planen åbnes der for fiskeri i Odense Å og Inderfjord lørdag den 3. marts. Men den særlige premiere-konkurrence er aflyst. Om konkurrencen gennemføres senere, er endnu ikke besluttet.

Grunden til aflysningen er det kolde vejr.

– Vi kan ikke forsvare eventuel genudsætning af fisk, der har været i kontakt med den frysende luft. Deres øjne vil blive ødelagt, og gæller blive skadet. Og selvfølgelig er der spørgsmålet om sikkerhed ved den isbelagte vandkant, siger Dan Nielsen, formand for Odense Å Sammenslutningen, der har fiskeretten i det meste af åen.

Aflysningen af premiere-konkurrencen medfører som nævnt ikke, at fiskeri er forbudt den 3. marts eller dagene efter. Åbningsdagen - første lørdag i marts - er fastlagt i en bekendtgørelse.

Det vil sige, at interesserede lystfiskere fra den 3. marts har lov til at fiske, hvis de allerede har købt det særlige premierekort (gælder kun 3. marts) eller de har et af de ”normale” medlemskort. Og selvfølgelig et statsligt fisketegn.

Bestyrelsen for Odense Å Sammenslutningen vil senere beslutte, om der skal holdes en forsinket premiere-konkurrence.

– Alle der allerede har købt premierekort, kan få dem refunderet i den butik, hvor de er købt. Eller gemme dem til en eventuel forsinket premiere eller til næste år, tilføjer Dan Nielsen.