Langfredag-konkurrence i Aabenraa

seatrout 648 åbenrå Kopie.jpg Sølvblank havørred fanget ved en tidligere konkurrence.

Mange kystfiskere i Sønderjylland ser hvert år frem til Langfredag, for da afvikler Sportsfiskerforeningen Aabenraa sin traditionsrige åbne fiskekonkurrence for alle med lovpligtigt fisketegn. I år afholdes konkurrencen for 51. gang.

Området for fiskeri er kysterne og al ferskvand, hvor fiskeri er lovligt, dog undtaget fisk fra dambrug eller put and take-vand. Fiskeriets varighed er fra tidlig morgen til klokken 17.30. Seneste tidspunkt for indvejning er Langfredag klokken 17.30.

Guldbjergparkens festsal, Præsteskoven 2 i Aabenraa, danner rammen om kontrolvejning fra klokken 6.00 til 9.00 og igen fra klokken 14 til 17.30.

Deltagerkort kan købes hos Havnegrillen, Sydhavn 2 i Aabenraa, hos Outdoor i Sønderborg centrum, hos Go Fishing i Haderslev samt Langfredag klokken 6.00 til 9.00 i indvejningscentret i Guldbjergparkens festsal.

Præmier for 38.000 kr.
Takket være foreningens mange sponsorer er der igen dette år masser af præmier til en værdi af mere end 38.000 kroner til de største havørreder og laks, regnbueørreder og torsk. For at deltage, skal ørrederne overholde en konditionsfaktor på 1 – mens laks beregnes med faktor 0,9.

Mindstemål til konkurrencen er 40 cm for regnbueørred, 40 cm for havørred, 60 cm for laks og 38 cm for torsk.

varnæs 006_edited-2.jpg
På sydsiden af Aabenraa Fjord fanges der en del ørreder.