Gedigen geddesæson i Gudenå

unnamed.jpg Junior Mads Nørgaard Kristensen med én af sine mange smukke gedder fra den forløbne vinter.

Der er stadig en lille uge tilbage af vinterens attraktive geddesæson ved Gudenå, og der er foreløbigt landet knapt 90 fisk – heraf syv storgedder over meteren. Så medlemmerne af Bjerringbro-foreningen kan se tilbage på nok en produktiv geddesæson.

Geddefiskerne i Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening (BOS) kan se tilbage på godt og vel et par måneders fint fiskeri siden premieren den 16. januar. Medlemmerne kan uden sammenligning dyrke landets bedste vinterfiskeri efter ågedder, og i løbet af det sidste tiår er der opstået en særlig kultur for fluefiskeri efter de store, fascinerende rovfisk. Et fiskeri, der også har inspireret seriøse geddefiskere til at vifte mere med fluekæppene ved både fersk- og brakvand andre stedet landet.

Kæmpe på 110 cm
Den igangværende sæson ligner sæsonen 2017 en hel del med mange flotte fisk i tre-syv kilos klassen. Den største forskel er nok, at senvinteren og det tidlige forår har været markant koldere i år med længere perioder med døgnfrost – men det har øjensynligt ikke dæmpet hverken fiskernes eller fiskenes aktiviteter alverden.

Siden premieren er der landet og altovervejende genudsat knapt 90 gedder. I top er der en lille halv snes storgedder over meteren med den længste på 110 cm fanget af Jesper Møller på en reje – formodentlig som en slumpfangst under laksefiskeri. Ib Kloster har genudsat en kæmpe på 109 cm, mens Lars Wiis Jensen er lige i hælene på ham med én (blandt mange mindre) på 107 cm.

Særligt imponerende er det dog, at junior Mads Nørgaard Kristensen har genudsat en superfisk på 106 cm – og mindst 30 gedder i alt!

Fiskeriet fortsætter frem til fredningen den 1. april, hvor det plejer at blive afløst af et solidt forårsfiskeri efter storlaks. Samme dato kan der igen købes dagkort til foreningens lange, spændende strækning mellem Tange og 500 meter opstrøms Åbro, hvor Langå-foreningens lange, fine strækning starter.

Husk kontingentfornyelsen
BOS har et loft på 600 seniormedlemmer og havde fuldt hus sidste år, men der plejer at være en vis udskiftning i forbindelse med kontingentfornyelsen. Hvis du vil sikre dig et medlemskab og dermed direkte adgang til det kommende laksefiskeri samt geddefiskeriet næste vinter, er det nu, du skal kontakte kassereren. Husk, at du sparer forbundskontingentet, hvis du allerede er medlem af en anden forening under Danmarks Sportsfiskerforbund.