Forårskonkurrence på Als udsat

_DSC1978.jpeg Peter Emil Jacobsen med sin pragtfisk. Foto: Jan Klinksgaard.

På grund af vinterkulden valgte Syddanske Lystfiskere på Als ikke overraskende at udskyde deres forårskonkurrence først i marts frem til weekenden 25.-27. maj.

Foreningen fortæller, at hvis man allerede havde købt deltagerkort, gælder det naturligvis også til den tid, men man kan selvfølgelig også vælge at få pengene retur. Prisen på deltagerkortet er 100,- kroner for seniorer og 50,- kroner for juniorer.

En stribe overspringere før kulden

I ugerne op til kuldens indtog var der ellers blevet fanget et par flotte, blanke overspringere ved de alsiske kyster.

8. februar mødte Kaj Hansen således op til klubaften hos Sportsfiskerforeningen Als med en lynende blankfisk på 3.945 g og 68,5 cm plus en ligeså flot, men mindre ørred på 1.540 g og 51,5 cm. Begge fiske overlistede han på østkysten af Als

Da Sportsfiskerforeningen Als få dage senere afviklede en åben kysttur den 17. februar, fangede Karl W. Blankschøn en pragtfisk på 3.600 g og 66,5 cm i Flensborg Fjord på sin første fisketur i 2017. Og samme uge lykkedes det Peter Emil Jacobsen den 22. februar at fravriste Kong Neptun en sølvblank skønhed på 4.732 g og 72,5 cm. Under fighten, der varede omkring 10 minutter, røg fisken 8 - 10 gange ud af vandet, fortæller den glade fanger.

Hvis navnet Peter Emil Jacobsen forekommer læseren bekendt, så er det ikke tilfældigt. Forrige år satte han nemlig dagsordenen på de alsiske kyster med fangsten af en vaskeægte, sølvblank laks på 97 cm og hele 9.905 g.

Da vejret endelig slog om med plusgrader om dagen, kom der igen liv i fiskene. Således fangede Uve Andresen denne weekend en dejlig blankfisk på 4.660 gram og 73 cm under en klubtur.