Barske forhold under Fjordlandet Open

fjordlandet2.jpg Dommerne vurderede, at Christoffer Clausens vinderbillede fint beskrev de barske vejrforhold under Fjordlandet Open. Foto: Christoffer Clausen.

Fishing Zealands fiskekonkurrence Fjordlandet Open blev i år afviklet den 17.-18. marts, og ikke uden grund fik den betegnelsen ’ekstrem’, da forholdene var virkeligt hårde for deltagerne.

I dagene op til konkurrencen satte det ind med hård nattefrost, så Isefjord og Roskilde Fjord igen blev islagt på mange af de normalt fine forårspladser. Arrangørerne fra Fishing Zealand valgte derfor ekstraordinært at udvide konkurrenceområdet, så der også måtte fiskes på strækningen mellem Sjællands Odde og Helsingør. Her havde der nemlig været fint fiskeri i dagene op til konkurrencen, men så satte det ind med kraftig vind fra øst og nordøst. Først om søndagen lagde vinden sig så meget, at det var muligt at fiske på dele af strækningen.

Bedre forhold søndag
Især lørdag var forholdene ekstreme, og der blev da også kun indrapporteret to havørreder, men søndag kom der heldigvis flere rapporter fra de 75 deltagere. Da resultatet blev gjort op søndag eftermiddag, kunne man derfor kåre årets vinder. Det blev Michael Andersen, der fangede en havørred på knap 60 cm. Han kan derfor se frem til en tur til Island til sommer.

På andenpladsen kom Thomas Hansen med en fisk, der var en smule kortere. De næste præmiepladser blev besat af Jan Christiansen, Tobias Schultz og Frederik Thor.

Fotokonkurrencen blev vundet af Christoffer Clausen, mens Kim Christoffersen løb med sejren i videokonkurrencen.

fjordlandet1.jpg
Alle årets vindere af Fjordlandet Open samlet ved afslutningen på Værftscafeen i Holbæk.