”Tre i Trend” – plus en grønlænder

_DSC0168_web.jpg ”Smoltene” i Trend Å Lystfiskeriforening har i mange år været én af Danmarks mest aktive juniorafdelinger og kan nu også prale af at have én af landets mest udfordrende konkurrencer.

”Smoltene” i Trend Å Lystfiskeriforening konkurrerer hvert år om at være den første til at lande tre sommerfisk fra åen med tre forskellige agn. Nu er udfordringen udvidet til ”Tre i Trend” plus en grønlænder.

Juniorafdelingen ”Smoltene” i Trend Å Lystfiskeriforening har i en årrække haft en intern konkurrence kørende, der virkelig trækker tænder ud. Navnet på konkurrencen er ”Tre i Trend”. Vinderen er den junior, der først lander tre sommerfisk fra åen. Heraf skal én være fanget på orm, én på flue og én på spin (valgfrit på blink, spinner eller wobler).

Den, der klarer udfordringen, bliver belønnet med en meget flot præmie – men der er også attraktive trøstepræmier, hvis flere juniorer er dygtige og heldige nok til at leve op til kravet den samme sæson. Det er nemlig ikke helt så nemt, som det lyder – selv mange voksne lystfiskere har svært ved at løse opgaven. 

Indtil videre er det faktisk kun tre juniorer, nemlig Jonas Høholt, Emil Mogensen og Anders Kruse Laursen, der har fanget ”Tre i Trend” - de to sidstnævnte til gengæld hele to gange. Respekt for det! Sidste år var der tre juniorer, som præsterede at fange mindst én sommerfisk på spin og orm, men ingen af dem lykkedes med fluen - så ingen opnåede at fange ”Tre i Trend”.

En tand sværere
Udfordringer er som bekendt godt – også for unge, håbefulde juniorfiskere. Så nu er konkurrencen blevet en tand sværere: Fra i år vinder den, der evner at fange en grønlænder over målet foruden de tre sommerfisk - og grønlænderen skal fanges på kunstagn. Selvfølgelig med modhageløs krog, der er obligatorisk i Trend Å i vinter- og forårsperioden.

Fiskene skal ikke nødvendigvis fanges på foreningens fællesture, men der skal helst være et vidne og som minimum fotodokumentation. Hvis ingen fanger en grønlænder som beskrevet, gælder den gamle ”Tre i Trend”-konkurrence stadig – dog med en lidt mere beskeden præmie.