Fund af granater og ammunition lukker for fiskeri i Vedbøl Sø

vedboel soe 006.jpg Vedbøl Sø sydvest for Haderslev er populær blandt geddefiskere.

I januar fandt en privatperson – ved hjælp en en kraftig magnet – to gange granater fra 2. Verdenskrig i den smukke Vedbøl Sø, hvor Sønderjysk Sportsfiskerforening har fiskeret.

I januar fandt en privatperson – ved hjælp en en kraftig magnet – to gange granater fra 2. Verdenskrig i den smukke Vedbøl Sø, hvor Sønderjysk Sportsfiskerforening har fiskeret.

Den fundne ammunition bestod af syv håndgranater og to geværgranater, der alle blev sprængt på stedet af Forsvarets ammunitions-rydningstjeneste, da de blev vurderet for ustabile til transport. Det er fortsat tilladt at gå en tur langs søen, men ser man ammunition i eller ved søen, skal man lade det ligge og kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi på telefon 114.

gedde 230.jpg

Vedbøl Sø lukket på ubestemt tid
Haderslev Kommune har i samråd med Syd- og Sønderjyllands Politi og Forsvaret besluttet at lukke Vedbøl Sø. Haderslev Kommune vil nu i samarbejde med Forsvarets ammunitions-rydningstjeneste vurdere, om der er mulighed for en hel eller delvis oprensning af søen og derefter beslutte, hvad der videre skal ske.

Vedbøl Sø er ret fladvandet i modsætning til Vedsted Sø længere vestpå, hvor foreningen i øvrigt også har fiskeret. Vedbøl Sø rummer en pæn bestand af gedder, som altså nu får forlænget fredningstiden til stor ærgrelse for mange af foreningens medlemmer.