ROLK gav smagsprøver ved Fiskens Dag

IMG_2122_0.JPG

Den 16. september var det Fiskens Dag på Roskilde Havn, hvor Roskilde Oplevelseshavn (ROH) og Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK) i fællesskab stod bag en lang række aktiviteter.

- Fiskens Dag er en tradition, som ROH og ROLK afholder hvert år. I år havde vi igen slået vores store telt op på havnen i Roskilde, og da der var rigtig godt vejr, kom der mange forbi og lige skulle have en smagsprøve – men selvfølgelig også høre om ROLK’s mange aktiviteter, som udover lystfiskeri, også omfatter naturpleje, pleje af åer og bække i Roskildeområdet, udsætning af ørredyngel fra eget klækkeri, flere årlige aktiviteter for ROLK’s store juniorafdeling, havfisketure, fluebinding, foredrag og meget andet, fortæller Arne Lauritzen fra ROLK.

På havnen havde ROLKs formand Uffe Clemmesen gang i både bage- og rygeovn, så gæsterne kunne smage på frisklavede fiskefrikadeller samt friskrøgede sild, der endnu var helt lune.

- Helt friskrøgede sild var der mange, der ikke havde prøvet før -  og det var en god smagsoplevelse. Mette Andersen, der er frivillig hjælper i ROH, stod for frikadellerne og naturvejleder Pia Rangan stod for smagsprøver af friskplukket blæretang – og her var der flere, der sagde nej tak. Det skulle de ikke prøve. Dem, der smagte tangen, blev dog positiv overrasket. Pia havde også hjemmebagte kiks, der kunne smages med forskellige pestoer, som var sponsoreret af Meny i Himmelev, slutter Arne.

Se mere på Roskilde Oplevelseshavns hjemmeside og på ROLKs hjemmeside.

IMG_2114.JPG