Velfortjent andenplads ved Karup-konkurrencen

20170812_122313.jpg

Ole Tias fra Rødkjærsbro syd for Viborg var en af de mange frivillige, der støttede årets store konkurrence ved Karup Å, Fra Udspring til Udløb, der løb af stablen for nylig. Men selv om han havde hænderne fulde det meste af tiden, blev der da også tid til at vifte lidt med spinnestangen, og det gav ham andenpladsen i den populære konkurrence. Her med Oles egne ord:

Brugte det meste af weekenden på at sælge øl og vand under konkurrencen. Fredag skulle jeg have vagt fra kl. 15.00 til 19.00, tog efterfølgende et par timer til åen, men hverken så eller mærkede noget. 

Lørdag skulle jeg igen have vagt fra kl. 15.00 til 19.00, men da jeg stod op lørdag morgen, var det bare dårligt vejr med regn og læst. Så jeg havde slet ikke lyst til fiskeri, og ville egentlig vente med at tage af sted, til jeg kunne nå Trevad kl. 15.00. 

Da klokken blev 11, fik jeg nu alligevel taget mig sammen for lige at tage et par timer, inden jeg skulle på vagt. Tog ned til mergelgravene på vores eget stykke, altså på flyvesstationens vand. Fandt spinnestangen frem og satte en lille wobler på. Efter ca. et kvarters fiskeri, uden hverken at have set eller mærket noget, var der pludselig kontakt med et eller andet. Kunne ikke se hvad det var, da den havde taget wobleren helt inde under egen bred og i et sving, hvor vegetationen hindrede for udsynet.

Jeg fik løftet stangen og strammet bremsen, og så skal jeg da lige love for der skete noget. Fisken ville bare nedstrøms. På et tidspunkt faldt jeg i et hul og stod i sump til skridtet, fik kæmpet mig helt ud til kanten af åen, hvor der var mere fast grund, så jeg kunne fortsætte den hektiske tur nedstrøms. Efter ca. 20 minutter var den skønne fisk træt og jeg kunne med lidt besvær nette den. Det var bare så skøn en følelse, da den endelig lå på brinken. Godt der ikke var en læge til stede, han ville helt sikkert have indlagt mig med alt for hurtig hjerterytme…

Vægten viste 6,39 kilo, så den var altså kun 100 gram lettere end Ole Klokkers fine vinderfisk.  Fisken var helt nystegen og den rakte til andenpladsen i konkurrencen, så det blev en mindeværdig dag, slutter Ole sin beretning.