Redning måske på vej

DSC_0460.JPG

For en uge siden kunne vi her på Sportsfiskeren.dk fortælle, at Øresundsakvariet i Helsingør styrede mod økonomiske problemer, der i løbet af få år kunne få alvorlige konsekvenser for akvariet.

Nødråbet fra akvariechef Jens Peder Jeppesen fik imidlertid flere lokalpolitikere op af stolen, og Helsingørs borgmester Benedikte Kiær og formanden for kommunens Kultur og turismeudvalg Henrik Møller tog kontakt til de lokale medlemmer af folketinget.

Resultatet blev, at den konservative folketingspolitiker Mette Abildgaard, der er valgt i Nordsjælland, fik et forslag med i regeringens finanslovsudspil. Forslaget indebærer, at der afsættes to millioner kroner til driften af akvariet, der ellers ikke kan få støtte i lighed med andre akvarier, da det hører under Københavns Universitet.

Nu afventer så forhandlingerne om finansloven, så først i november bliver det endelig afklaret, om der kan skaffes flertal for forslaget, men indtil videre er der stor glæde hos akvariechefen.

- Vi er helt oppe at køre. Hvis der er flertal i Folketinget, får vi en hel ny fremtid. Det, at vi kommer op på samme niveau som andre akvarier, gør, at vi har mulighed for at udvikle os endnu mere, udtaler Jens Peder Jeppesen til Helsingør Dagblad den 26. august.