Succesfuldt sommerkursus for de yngste juniorfiskere

P6280257.jpg

Danmarks Sportsfiskerforbund har altid prioriteret arbejdet højt med at gøre børn og unge interesseret i lystfiskeri. I starten af skoleferien blev et helt nyt kursus sat i søen for de alleryngste, fortæller instruktør Martin Bruun Kristensen herunder:

Tre af Danmarks Sportsfiskerfunds fremmeste ildsjæle, Jens-Ole Frier, Ingelise Frier samt Torben Thinggaard, inviterede i den første uge af skolernes sommerferie på nystartet sommerfiskeskole. Med succes!

Aalestrup Naturefterskole dannede i den første uge af skolernes sommerferie rammen om et kursus for de yngste lystfiskere fra hele landet. Kurset, der er blevet til i samarbejde med Danmarks Sportsfiskerforbund, havde deltagelse af 15 purunge juniorfiskere fra 10 til 14 år.

Programmet startede søndag med indkvartering på skolen, og straks efter at forældrene havde afleveret børnene, flyttede de ind på de sommerferietomme elevværelser. Mandag formiddag var der grejgennemgang, hvor alle fik hjælp af kursets instruktører til at få givet deres fiskegrej den sidste afpudsning, inden der skulle fiskes i den lokale Gunderup Fiskesø. 15 flotte ørreder blev det til i den produktive sø. 
 
Tirsdag bød undervisning i kast med flue- og spinnegrej, inden alle deltagerne fragtedes til Gudenåen for at fiske i det mægtige vandløb. Målet med turen var laks, rimte og gedde. Men som så ofte før det blev de stribede aborrer der reddede dagen for de unge deltagere.
 
Aftenerne tilbragtes i de fine værkstedsfaciliteter på Naturefterskolen, hvor alle deltagere havde rig mulighed for at lave deres eget fiskegrej.

Foruden regnbueørreder i Gunderup Fiskesø, og aborrer i Gudenåen, lykkedes det de unge, håbefulde deltagere at overliste havørreder i både Mariager Fjord og Trend Å.Der er grøde i den danske fiskeungdom, og det er helt sikkert intentionen at gentage succesen næste år. Drømmer du om at deltage på næste års Sommerfiskeskole, eller vil du bare gerne med ud at fiske… Så kan du læse meget mere her, slutter Martin Bruun.

P6260189.jpg
P6280250.jpg
20170627_155149.jpg