Fangede stør på 195 cm

beluga.JPG

For mange lystfiskere er det nok lige i overkanten - en fangst på over 50 kg og 195 cm lang. Men ikke for Allan Nielsen fra Grønnemose ved Aarup. Han er helt vild med at fange store fisk; også så store.

Forleden gjorde han fangsten i Blue Rock Fiskepark, som er en stor put & take ved Ollerup/Vester Skerninge på Sydfyn. Her er både ørredsøer, fluestrøm og en stor specimensø med forskellige stør i.
Målet denne dag var at få lidt fisk på land, uanset arter eller størrelse på dem.

- Jeg ankom sidst på eftermiddagen og begyndte at få rigget mine stænger til og få dem lagt ud på tre forskellige dybder, men allerede efter 30 minutter kom der en lille fin vestatlantisk stør op og vende på den våde måtte. To timer efter går bidmelderen igen, og en fin russisk stør kom forbi og samlede min bait op. Begge blev selvfølgelig genudsat i deres rette element.

- I løbet af aftenen var der en del pilleri, men desværre endte det ikke i flere fisk, så jeg krøb derfor i soveposen omkring midnatstid og håbede faktisk bare på en stille og rolig nat i det fri, hvor der kunne soves igennem. Det gik som forudsagt, fortæller Allan Nielsen og fortsætter:

- For først ved middagstid og i fuld sol kom monster-hugget ude fra dybet på den højre karpestang som lå på 8 meter vand og med pellets monteret. Jeg var ret hurtig på aftrækkeren, og fik givet et solidt modhug, men fisken var fuldstændig ligeglad, den bare trak og trak min 0,40 fletline af hjulet i et tempo jeg ikke har prøvet før og tilmed med max stram bremse.

- Puhaa. Fik da også lidt svedige håndflader, da bunden af spolen på hjulet nærmede sig et par gange, ingen tvivl om af det var min livs fisk jeg havde på i den anden ende. Den fortsatte da også bare med at tage udløb på udløb. Den var ikke meget for at komme med op ad den stejle skrænt, for først efter 20-25 minutters hård fight kunne et pragteksemplar og en tromle-tyk beluga stør, glide ind over presseningen i vandkanten og blive gjort klar til vejning og fotosession samt blive genudsat igen, tilføjer Allan Nielsen.

Beluga på 53 kg.jpg

Fisken blev vejet til mellem 53 - 53,5 kilo og var 195 cm lang.- Klasse, klasse. Dejligt at vide man har fanget en af danmarks største ferskvandsfisk nogensinde, slutter Allan Nielsen.