Hvad ender det ikke med?

anhang3.jpg

Gennem 15 år har min ven, Otto Astraschewsky fra Bayern, besøgt de sønderjyske kyster sammen med sin familie bestående af hustruen Patty, datteren Paulina og sønnerne Max og lille Elias – alle lystfiskere. Lille Elias på nu 13 år fangede sine første hornfisk på Kelstrup Strand næsten før han havde lært af gå. 

Siden har han hevet masser af de langnæbbede og enkelte havørreder på land, før han sammen med sin far for to år siden fløj til Afrika for blandt andet at fiske nogle dage på Namibias Atlanterhavskyst. Knægten måtte dog havde guiden til at kaste med den lange og kraftige surfcasting stang, men krogningen og udtrætningen stod han selv for og fangede en flot haj på 165 cm (altså længere end ham selv). Under udtrætningen måtte guiden dog flere gang holde Elias om livet, da hajen ellers ville have trukket den spinkle dreng ud i bølgerne pga den hårdt indstillede bremse på hjulet. Efter landingen og nogle hurtige fotos blev hajen genudsat, mens Elias grinede fra øre til øre, fortæller hans far.

I dette forår tilbragte far og søn en weekend på Rügen for at prøve trollingfiskeri for første gang. Første dagen gav kun en lille torsk til Elias, men næste dag fangede han sin første laks på 9,1 kilo og 91 centimeter lang. Jo, det er ikke godt at vide, hvordan det alt sammen ender med den knægt?

anhang1 (9).jpg
anhang1 (11).jpg