Laks gav alle sved på panden

Lasses laks (3) (2).jpg

Lasse Kjær var sammen med sin far Nils Ole og Robert Horup igen taget ud til Flads Å, hvor Nils og Robert dagen før begge havde fanget flotte premierelaks på 92 og 98 cm. Lasse håbede på at gøre dem kunsten efter, hvilket også lykkedes, idet han efter 6 år fangede sin anden laks på 90 cm og fordoble sin personlige rekord fra 4 til 8 kilo.

Hans far fortæller: Laksen huggede hårdt og kontant på en kondomspinner og suste mellem 70 og 80 meter opstrøms med det samme og gik rundt om næste hjørne i svinget ovenfor, så vi ikke kunne følge med pga. siv, træ og sump.

Fisken vendte og kom retur så hurtigt, at Lasse ikke kunne nå at følge med at spole linen ind. Den svømmede vel 25 meter med løsline!

Så gik laksen dybt, gik ind i siv, rullede rundt og fik linen gennem kæften og var halvvejs i nettet flere gange. Efter omkring 15-20 minutter kunne Robert endelig håndlande den, mens jeg holdt fat i kraven på hans jakke, da Robert stod ud over åen et sted, hvor der er meget dybt!