Hug under Høngkonkurrence

Billed 1, havørred på 1,9 kg.JPG

Da den lokale sportsfiskerforening i Høng afholdte en af sine årlige kystkonkurrencer, valgte Dennis Justesen at skrive sig på startlisten.

Dennis planlage en kort ”træningtur” dagen før selve konkurrencen, for lige at se om det udvalgte spot kunne holde på en fisk. 

”Træningsturen gav jackpot, -efter et par timers fiskeri kunne jeg notere mig fangst af 2 havørreder, en fin blankfisk på 1,6 kg og en tynd nedgænger på lige godt 3 kg, der blev genudsat. Det kunne konkluderes at være et hot-spot og dermed klar til at blive besøgt også næste dag til selve konkurrencen”, fortæller Dennis.  

Den fandt sted den 25. marts, men Dennis skulle lige klare et motionspas inden fiskeriet, så først ved middagstid, kunne han begynde fiskeriet på ”hotspottet”.

”Et par fiskekammerater, der også fiskede på pladsen fortalte, at der efter sigende allerede blevet fanget to fine fisk til konkurrencen. Men jeg gik til opgaven med tro på sagen”, fortæller Dennis. 

”Efter 30-45 minutters fiskeri, faldt dagens første hug. Fisken huggede kontant og kvitterede med at gå helt fri af vandet kort efter. Jeg blev en smule nervøs idet fisken virkelig gav sig alt, hvad den formåede, dog heldigvis i form af lange udløb. Til sidst trak jeg dog det længste strå, en fin blank havørred med løse skæl lå i kejsen. 58 cm lang og vejede 1,9 kg. Jeg var nu helt med i konkurrencen, og de værste nerver kunne lægge sig”, fortsætter Dennis sin beretning.

”Oppe på land var der lige tid til en kop kaffe oven på oplevelsen. Efter kaffen valgte jeg at gå lidt i modsat retning af, hvad vi ellers plejer at gøre på dette spot. Efter godt 100 meters vadefiskeri og kast i forskellige retninger, fik jeg et rigtig godt hug af en tung fisk ikke langt fra land. Til at begynde med kunne jeg ikke se den fulde størrelse på fisken, men da den endelig kom nærmere, blev jeg meget stille. ”Nu skal du koncentrere dig og ikke presse den alt for hårdt", sagde jeg til mig selv. Selve fighten tog 5-10 minutter, men det føltes dog længere, når man står spændt for sådan en sag. Det var ren tovtrækkeri frem og tilbage. Til sidst lykkes det nu alligevel at få netrammen ind under endnu en flot blankfisk og så kunne jublen ellers begynde. En ellers "almindelig" lørdag var pludselig blevet lidt bedre. Fisken målte 74 cm og kunne lige akkurat holde 4 kg rent. Fiskeriet blev nu indstillet og jeg begav mig hjem, -fuld af glæde og begejstring”, fortæller Dennis gribende om fangsten. 

”Konkurrencen løb til og med søndag den 26. marts kl. 13.00 og til den afsluttende indvejning var min fisk på 4 kg konkurrencens største. Skøn weekend alt i alt. Tak til Michael for hjælp med fotos derude og tak til Høng Sportsfiskerforening for endnu et fint arrangement”, slutter Dennis sin fine beretning.