Appetitvækker til syd og sønderjyske kystkonkurrencer

seatrout 1003_edited-2.jpg

Hvis man skulle have glemt det, så afholder Foreningen Saltvandsfiskeren Vejle i den kommenede  weekend for 51. gang deres store kystkonkurrence, mens Sportsfiskerforeningen Als afholder deres Fiskeweekend. Sportsfiskerforeningen Aabenraa afholder fire dage senere deres konkurrence Ørreddage på Skærtorsdag og Langfredag. Der er altså masser af mulighed for at komme ud at prøve lykken for måske at fange en dejlig havørred, vinde en præmie og samtidig være med til at støtte foreningslivet og fiskeplejen.

Selv om medierne de sidste uger har berettet om problemer med røde alger rundt om ved kysterne, så bliver der alligevel fanget havørreder. Dog kan det være nødvendigt at opsøge flere pladser for at finde steder med frisk vind, strøm og klart vand. Vandtemperaturen er nu så høj, at at tanglopperne myldrer frem og stimer af små tobis ses flere steder.

Søndag eftermiddag var jeg en tur ude ved en sønderjysk kystplads, hvor der efter få minutter var hug på den lille 12 gram tunge pirk. Efter en lang og spændende udtrætning fik jeg min største kystørred på 80 cm og 5,4 kilo bakset på land – en appetitvækker til landsdelens kommende fiskekonkurrencer. 

tobis 001_edited-2.jpg