Stor gedde på egen jerkbait

johannes2.JPG

Johannes Bang, der er manden bag de hjemmeproducerede geddeagn fra JB-baits, besøgte det syddanske brakvand lørdag den 4. marts. Det resulterede i en fin gedde på 106 cm og 8 kg, og den blev selvfølgelig taget på en af hans hjemmelavede jerkbaits.

- Det var ikke den vildeste fight, men lidt gode og tunge udløb. Den fulgte agnen, og inhalerede den ved bådsiden. Meget fornøjeligt og lidt angstprovokerende, for gedden var tydeligvis i den gode ende, og jeg kunne se, at den kun var kroget med en enkelt krog i mundvigen, fortæller Johannes.

Johannes laver sine baits med en belastning, så de kun lige synker. 

- Med dette udgangspunkt, kan man tilføre ekstra vægt, hvis man ønsker at fiske agnen dybere. Især i de kolde måneder i år, har der været mærkbar forskel på, hvor dybt agnen har fisket, fortæller Johannes. 

Denne havde fået 7 g ekstra belastning i hægten og blev fisket roligt ind med beherskede nøk med stangspidsen, da den har en vild side-til-side gang i vandet, så der skal ikke så meget til.

- Turen gav i øvrigt "kun" otte gedder til mig og fire til min makker. Det var tydeligt masser af fisk, men vinden var drejet i øst aftenen før, og havde bragt kulde med sig. Noget der tydeligt lægger en dæmper på fiskenes bidevillighed, slutter Johannes.

Læs mere om Johannes’ jerkbaits og andre geddeagn på hans Facebookside.

johannes1.JPG