Gydevandring for medlemmer

_YVD2990.jpg

15 medlemmer fra Trend Å Lystfiskeriforening mødte sidst i juledagene frem til årets ”gydevandring” for at få lidt motion og frisk luft og samtidig opleve havørreder på leg og se nygravede gydebanker. 

Desuden var der orientering om kommende restaureringsprojekter langs den øvre del af Trend Å, skriver vandplejeformand, Johannes Christensen, for foreningens hjemmeside. 

I år gik vandringen til området omkring Boltrup Dambrug opstrøms landsbyen Hyllebjerg, hvor der er planlagt flere spændende tiltag i 2017. Blandt andet skal dambruget i fremtiden recirkuleres og det medfører, at stemmeværket opstrøms kan fjernes for at skabe optimal passage for op- og nedtrækkende fisk og smådyr. 

Derudover er det planlagt at føre to tilløb, der har været spærret for opgang i et halvt århundrede, tilbage til Trend Å og derved forbedre produktionen af vilde ørreder.

Der blev kigget på de store gydegravninger i omløbsstryget, hvor der var flere gydende ørreder på bankerne, og det fine lille tilløb, “Omløbsbækken”, blev også besigtiget i det flotte og solrige decembervejr, slutter Johannes.

Gydevandringen blev afsluttet i klubhuset, hvor formanden var klar med en solid gang frokost.