Få styr på fredningsbælterne

Skærmbillede 2016-09-22 kl. 15.25.13.png

Med den nye version af Fangstjournalen kan du nemt og hurtigt få overblik over aktuelle fredningsbælter i et område, mens du fisker.

Mange lystfiskere efterspørger et værktøj til at holde styr på fredningsbælter, når de går og fisker ved kysten. Nu får de hjælp af en ny funktion i Fangstjournalen fra DTU, som ved hjælp af mobiltelefonens GPS giver besked om aktuelle fredningsbælter indenfor 5 km.

Man får besked om fredningsbælter, når man starter registreringen af en fisketur i Fangstjournalens app ude på fiskepladsen. Så længe ”Start fisketur nu” er aktiv, og app’en dermed er i gang med at registre varigheden af fisketuren, kan du via app´ens kortfunktion altid se din egen position i forhold til nærliggende fredningsbælter.

På app’ens kortfunktion er fredningsbælterne farvelagte, og du kan desuden læse om de forskellige fredningsbælter, hvis du trykker på dem. Mange fredningsbælter er halvårlige, men Fangstjournalen viser kun dem, der er aktuelle på den givne dato.

Se demovideo af funktionen med fredningsbælter i Fangstjournalen

Sådan kommer du i gang med Fangstjournalen
For at bruge Fangstjournalen til at se, hvor og hvornår du må fiske langs kyster og fjorde, skal du være oprettet som bruger på Fangstjournalen, og du skal registrere din fisketur og eventuelle fangster ude ved fiskevandet, mens du fisker.

Bruger du Fangstjournalen til at registrere dine fisketure, bidrager du med viden til plejen af vore fiskebestande i søer, vandløb og langs vores kyster. Til gengæld hjælper Fangstjournalen dig med at holde styr på dine fisketure og fangster og nu altså også med at finde ud af, hvor og hvornår du må fiske langs kyster og fjorde.

Læs mere om Fangstjournalens mange andre fordele

Se forskellige andre demovideoer om Fangstjournalen

Forbehold: Information om fredningsbælter er vejledende

Fangstjournalen anvender telefonens GPS til at fastlægge din position. I nogle telefoner er GPS’ens præcision mindre end i andre. Det betyder, at de positioner, Fangstjournalens app angiver, er vejledende, og at DTU Aqua derfor fraskriver sig ethvert ansvar i forhold til de leverede oplysninger om fredningsbælter og din egen position. Når det er sagt, er vi overbeviste om, at Fangstjournalens tilbud vil blive en stor hjælp til alle de kystfiskere, som har efterspurgt en nem måde at holde styr på fredningsbælterne.