Sammen siger vi: ”Havbrug – nej tak”

Danmarks Sportsfiskerforbund kæmper for, at de storforurenende havbrug i Danmark skal på land. Og vi har brug for din støtte! Derfor har vi lanceret en T-shirt med et klart budskab: ”Havbrug – nej tak”. Overskuddet fra salget går til den videre kamp.

T-shirten kan købes af medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund til 199 kr.

Køb T-shirten her

Ikke medlem? Bliv medlem her, og støt op om kampen mod havbrug!

Foto: Kaninen Katrine fra Endelave på Facebook.
Foto: Kaninen Katrine fra Endelave på Facebook.

Storforurenende fiskefarme skal på land
De danske kyster og indre danske farvande er hårdt belastede af næringsstoffer. Det er derfor helt uholdbart at drive storforurenende fiskefarme i åbne bure på havet herhjemme.

Havbrugene har en negativ påvirkning af havmiljøet, men kan også have en negativ effekt på bestandene af vilde havørred og laks. Læs mere her.

Sammen med miljøminister Lea Wermelin sagde vi i 2019 "nej tak" til flere nye havbrug i Kattegat. Ministeren åbnede samtidig op for en ny strategi, der har til hensigt at flytte havbrugene på land. Vi fortsætter den videre kamp for at få alle danske havbrug på land i lukkede, recirkulerede anlæg!

Unik T-shirt-kunst af Sofie Strasser
Den nye statement-T-shirt er designet af den østrigske illustrator Sofie Strasser, der har specialiseret sig inden for "linolschnitt" – i Danmark kendt som linoleumssnit. Først har Sofie tegnet og finpudset en skitse af fisken, som hun dernæst har oversat til et linoleumssnit.

Følg også Sofies Instagram, hvor du kan se hendes andre fantastiske linoleumsudskæringer. 

Sofies kunstværk er trykt på en bæredygtig T-shirt* af økologisk bomuld i blød stretch-kvalitet med en god pasform. T-shirten fås i str. S-XXXL. 

*GOTS, FAIRTRADE, ​EU ECOLABEL​, SA8000​, NEUTRAL® RESPONSIBILITY​, OEKO-TEX​

Hæng "Havbrug – nej tak" på væggen
Vi er gået sammen med webshoppen www.myfishposter.com om at tilbyde Sofie Strassers "Havbrug – nej tak"-illustration som plakat. Overskuddet fra salget går til Danmarks Sportsfiskerforbunds arbejde for at havbrugene på land.

Plakaten kan fås i flere forskellige størrelser. Køb den her.

Udskæring Havbrug – nej tak
Linoliumssnit havbrug nej tak
Farveprint havbrug – nej tak