13557791_10154314091728648_5455291104840073159_n.jpg

Kontaktoplysninger

Niels Lynggaard

Niels Lynggaard er 39 år gammel og har været bidt af fiskeri, siden han fik sin første fiskestang på sin 6 års fødselsdag. Samme eftermiddag landede han en havørred i den lokale bæk. Siden er det blevet til rigtig meget fiskeri, oftest efter bæk- eller havørred.

Som ung knægt tog Niels gerne cyklen ud til de lokale vandløb med kammeraterne. Ryå i Vildmosen og Nørre å på Brønderslev-egnen var foretrukne. I mange år var også den årlige sommertur til Norge et tilbagevendende højdepunkt, hvor der blev fisket ivrigt med flue, spin og orm efter de smukke ørreder i søerne.

Senere blev fiskeriet også udvidet til kysten, hvor alle slags fisk kom på land.

I dag fisker Niels primært på kysten efter havørred både med flue og med spin, året rundt. I sommerperioden foregår fiskeriet dog mest i åen, men også i Island, hvor Niels har fisket mange somre efter vulkanøens fantastiske bestand af smukke, vilde ørreder.

Niels er et udpræget naturmenneske, som nyder at dele ud af røverhistorier og viden om fiskeri og naturen i lige udstrækning.

Niels er med til at afholde Juniorlederkursus og afholder nogle meget (om)hyggelige begynder- og havørredkurser.

Niels tilbyder guidede ture, primært ved Mariager Fjord og generel instruktion i fiskeri efter havørred samt årlige kurser i havørredfiskeri. Han fortæller i øvrigt også gerne om fiskeriet i Island og stiller gerne op ved arrangementer i foreningerne i lokalområdet.