DSC_0057.jpg

Kontaktoplysninger

Martin Rubæk

I treårsalderen sad jeg på min fars skuldre, mens han fiskede efter bækørreder, og jeg har selv fisket, lige fra jeg kunne holde om en stang. Jeg kommer oprindeligt fra Vrå i Nordjylland og fisker meget i Ryå omkring Brønderslev hen over å-sæsonen. Lige nu sidder jeg også i Brønderslev Lystfiskeriforenings bestyrelse og har ansvaret for deres ture og arrangementer.

Jeg fisker utroligt meget efter havørrederne i Ryå, både med spin og flue. Som de fleste andre lærte jeg at fiske med spinnestang før flue, og det har givet mig mange gode oplevelser og gør det stadig. Fluefiskeriet kom bagefter, og med det fulgte fluebindingen. Så nu binder jeg selv alle mine fluer både til åen og kysten og giver gladeligt til familie og venner.

Efter den første store kystørred på fluestangen har jeg bare været solgt, og det betyder, at stort set hver gang turen går til kysten, så er det med fluestangen i hånden. Og med en far, der er inkarneret spinnefisker, så lærer man hurtigt at kaste i al slags vind og vejr, når den valgte plads ikke ligefrem gør det nemt for en fluefisker. 

Generelt om mit kystfiskeri
På kysten fisker jeg efter havbars på lune sommeraftener, men har især dyrket vinterfiskeri/forårsfiskeri på Djursland efter blanke overspringere. Men jeg fisker også i Limfjorden, Mariager Fjord og omtrent en uge på den svenske sydkyst om foråret – ligeså efter kystørreder.

Jeg vil beskrive mig selv som en alsidig sportsfisker, der er yderst habil med en spinnestang eller fluestang, og som virkelig nyder at være ude i naturen og få gode oplevelser. Mit foreningsarbejde gør, at jeg kan lære fra mig både i forhold til fluebinding og kystfiskeri – eller hvordan man fanger en havørred på opstrøms spin. 

Jeg er bidt af en gal lystfisker og forsøger altid at lave et eller andet i min fritid, der har med fiskeri at gøre, især når muligheden for en fisketur ikke lige er til stede. Jeg er bosiddende i Aalborg, hvor jeg læser til civilingeniør.