Hærværk ved Tissø stemmeværk

Tissø Udsigt Fra Naturpark Åmosen

Kalundborg Forsyning blev i sidste uge udsat for hærværk og tyveri ved stemmeværket ved Tissø og Nedre Halleby Å. Hærværket kan have forbindelse til den verserende sag om en ny vandindvindingstilladelse fra Tissø. Danmarks Sportsfiskerforbund tager kraftigt afstand fra denne form for selvtægt.

Lars Rasmussen

Lars Rasmussen

Direktør

Kalundborg Forsyning blev i sidste uge udsat for omfattende hærværk og tyveri ved stemmeværket ved Tissø og Nedre Halleby Å. Sagen er meldt til politiet.

- Hærværket var målrettet vores måle- og styringsudstyr. Det kan vi se, da vores styreskab er brudt op og stemmeværket åbnet til fuld gennemløb. Desuden er alt vores overvågningsudstyr blevet klippet ned og taget med af gerningsmændene, skriver Hans-Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning i en mail til Danmarks Sportsfiskerforbund.

Hærværket betyder, at forsyningen ikke kan indsamle data og dermed følge tilstanden i Tissø og Nedre Halleby Å.

Danmarks Sportsfiskerforbund tager kraftigt afstand fra denne form for selvtægt.

- Det er naturligvis endnu ikke afklaret, hvorvidt der er tale om drengestreger eller målrettet hærværk og tyveri. Det er op til politiet nu. Men umiddelbart virker det som selvtægt i en verserende politisk sag – og det tager vi kraftigt afstand fra. Det er ødelæggende for den demokratiske proces og fører hverken til dialog eller mulige konstruktive løsninger, siger Lars Rasmussen, direktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.