Børn, vand og sten er den helt rigtige kombination

lindved1.jpg Vandpleje Fyn sørgede for en dejlig og lærerig dag for eleverne fra Holluf Pile Skole.

Alle havde en skøn dag, da Vandpleje Fyn og elever fra Holluf Pile Skole ved Odense lavede gydeområder og lagde sten ud i Lindved Å.

Eleverne i 3. kl. på Holluf Pile Skole ved Odense fik en helt anderledes skoledag onsdag den 12. juni, for i første time stod der vandpleje på skemaet. Det var nemlig folk fra Vandpleje Fyn, der stod for undervisningen, og de gav eleverne indblik i fiskenes liv ude i et vandløb.

Efter den teoretiske del stod den på praktisk vandplejearbejde ude ved Lindved Å, der løber gennem den østlige del af Odense. Børnene gik til den med river, skovle, spande og trillebør, og nogle fik waders på, så de kunne arbejde ude i åen.

Ny viden og nye sten i åen
Resultatet blev et nyt gydeområde, noget kantsikring og en masse nye skjulesten. Senere vil den fynske grusbande gøre projektet helt færdigt, for det er nemlig rigtig mange sten, der alt i alt skal flyttes.

– Tusinde tak fra Vandpleje Fyn for den store interesse og utrolige arbejdsindsats, skriver formand Chris Gregers Halling på Vandpleje Fyns Facebookside og tilføjer:

– Børn, vand og sten er en helt rigtig kombination. Men vigtigere endnu er, at de mange unger får en viden omkring vandløbenes betydning for biodiversiteten og vandrefiskenes ve og vel.

lindved2.jpg Tungt arbejde, når man kun går i 3. kl.
lindved4.jpg Ørrederne fik nye gydemuligheder i Lindved Å.
lindved3.jpg Teori og praksis gik hånd i hånd for eleverne fra Holluf Pile Skole.