En helt anderledes skoledag

_MG_7889.JPG Rusens indhold af fisk blev fordelt, så børnene kunne undersøge dem.

Børnene fra 4. klasse på Seden Skole fik ny indsigt og en spændende dag, da de torsdag den 25. april skiftede klasselokalet ud med en dag ved stranden sammen med folkene fra Fiskeskolen Fyen.

Når det er torsdag, tager en af klasserne på Seden Skole ved Odense deres cykler og kører ned til Seden Fladstrand, der ligger i den sydlige del af Odense Fjord.

Her står folkene fra Fiskeskolen Fyen, der er et initiativ under Odense Sportsfisker Klub, klar til at tage imod dem, og Henning Jacobsen har medbragt en ørred, som de sammen dissekerer. Indvoldene bliver taget ud, og Henning fortæller om de enkelte dele og om fiskens sanser. Derefter bliver fileterne pakket i folie og tilberedt, så børnene senere kan få en smagsprøve.

Senere kommer Kurt Christensen ind med sin jolle. Han har været ud at tømme sine ruser og har dagens fangst med i en stor, sort balje. Indholdet bliver fordelt i plastickar, så børnene kan undersøge og røre ved indholdet. Der er et par ål, en enkelt ålekvabbe, et par kutlinger og en masse trepiggede hundestejler. Børnene synes, det er vildt spændende at røre ved fiskene.

– Vi laver fiskeskole med eleverne fra Seden Skole fem torsdage her i foråret. Det her var den tredje gang, og de sidste to gange skal vi ud at fiske. Næste torsdag satser vi på at fange hornfisk ved Kerteminde, og så slutter vi af med en tur til en ørredsø, fortæller Gerhardt Andersen fra Odense Sportsfisker Klub.

_MG_7878.JPG Henning Jacobsen dissekerer fisk sammen med eleverne.
_MG_7885.JPG Kurt Christensen kommer ind efter at have tømt sine ruser.
_MG_7891.JPG Ørreden blev tilberedt, så alle kunne få en smagsprøve.