Elfiskeri i smukt efterårsvejr

flot-vejr.jpg Igen i år foregik elfiskeriet i et forrygende flot efterårsvejr.

Lørdag den 3. november gennemførtes det traditionsrige elfiskeri i Giber Å, og næsten ligeså traditionsrigt var elfiskeriet velsignet med et utroligt flot efterårsvejr.

Elfiskeriet foregår efter ørredmoderfisk til produktion af den kommende generation af udsætningsørreder til Aarhus Bugt og vandløbene, der udmunder i bugten.

Mange frivillige havde meldt sig til herunder også nogle helt unge deltagere, hvilket lover godt for rekrutteringen af nye frivillige i årene fremover. Ligesom også mange tilskuere fulgte med. Stemningen og oplevelsen var super flot med et fantastisk efterårsvejr med skoven i et rent farveorgie.

flot-fisk.jpg
Der var mange flotte fisk mellem 50 og 75 cm.

Opgaven blev delt mellem to hold – et opstrøms for Skovmøllen og et opstrøms for Fulden. I alt 90 havørreder blev indbragt til registrering og avlsbrug. Der var mange flotte fisk mellem 50 og 75 cm, overvejende hunfisk.

Antallet var noget under målsætningen på cirka 130 fisk, men alligevel tilfredsstillende. Manglen på en ordentlig omgang regn og bedre vandstand i åen betyder givetvis, at mange opgangsfisk står og venter ude i bugten.