Fiskeriminister besøgte fynsk havørredeldorado

IMG_9087.JPG Claus Eriksen fortæller fiskeriminister Eva Kjer Hansen og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, om de gode fiskemuligheder ved Helnæs.

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen besøgte Helnæs på Sydfyn, der tilbyder et havørredfiskeri i verdensklasse. Besøget foregik i anledning af beslutningen om at etablere et nyt center for lystfiskerturisme i Assens Kommune. Centret skal styrke Danmarks position som attraktivt rejsemål for lystfiskerturister.

Det er vedtaget, at der skal ligge et center for kyst- og lystfiskerturisme i Assens Kommune, efter at Folketinget bevilgede otte millioner kroner om året til projektet de næste fire år. Hvor i kommunen er til gengæld ikke fastlagt endnu. Hvis det står til Claus Eriksen, tidligere bestyrelsesmedlem i Danmarks Sportsfiskerforbund og indehaver af GO Fishing, kan det sagtens ligge på Helnæs. 

– Her kommer i forvejen en masse lystfiskerturister, fordi havørredfiskeriet er i verdensklasse. De er her ofte i de perioder af året, hvor det bliver relativt tidligt mørkt. I stedet for at sidde i sommerhusene, kunne de komme på besøg i centeret. Der skal bare være nogle aktiviteter.

Det fortalte Claus Eriksen til fiskeriminister Eva Kjer Hansen, da hun var på besøg og blev vist rundt på halvøen, der er kendt som et af de bedste steder at fiske havørreder.

Center for hele Danmark
Eva Kjer Hansen lagde vægt på, at centeret skal være for hele Danmark, men var godt klar over at mulighederne for lystfiskeri i området er fremragende.

– Vi skal sørge for, at det varemærke, som Danmark har på området, bliver endnu mere kendt. Det kan centeret bidrage til, sagde Eva Kjer Hansen.