Fish Migration Day ved Rønbækken

rønbækken.jpg Ved World Fish Migration Day den 21. april havde Faurskov Kommune et projekt i Rønbækken ved Hinnerup.

I forbindelse med World Fish Migration Day den 21. april havde Faurskov Kommune et projekt i Rønbækken ved Hinnerup.

Projektleder Torben Ankærø fortæller fra dagen:

– Vi havde en skøn dag i lækkert vejr i selskab med de frivillige og andre borgere, som havde valgt at lægge vejen forbi Rønbækken for at hjælpe fiskene ved at give dem bedre levesteder i åen. Flere kubikmeter grus og større sten blev lagt ud, og vi elfiskede for at se, hvor mange fisk der er på strækket i dag. Kun tre vilde ørreder fangede vi, og målet for vandløbet er 80 ørreder for hver 100m af vandløbet. Vi håber på, at målet allerede kan være opfyldt næste år, hvis der kommer store gydende havørreder op på det nye grus, siger han og fortsætter.

– Efter elfiskeriet stod det på friske ørreder fra Løjstrup Dambrug, som blev røget på stedet. Det var en god afslutning, og flere af deltagerne kunne melde om, at de var godt møre af dagens strabadser. Men det var en god følelse de havde, da de vidste, at de havde gjort en indsats, som betyder noget helt målbart og vigtigt for vandløbet og fiskene, slutter han.